1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

TİT kurucusu Gülaltay'a çete gözaltısı

Türk İntikam Tugayı (TİT) örgütünün kurucusu Semih Tufan Gülaltay ve 18 adamı İstanbul polisinin operasyonu ile yakalandı. Yaklaşık 8 ay teknik takiple dinlenen Gülaltay'ın organize suç örgütü kurduğu gerekçesi ile gözaltına alındığı bildirildi.

Gülaltay'ın telefon dinlemesi sırasında emekli paşalarla da konuşmalarının tespit edildiği öne sürüldü.

Akın Birdal suikastının azmettiricisi ve TİT'in kurucusu Semih Tufan Gülaltay'ın organize suö örgütü kurduğu bilgisini alan İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri "Piyon" adı verilen planlı çalışma başlattı. Mahkeme kararı ile Ulusal Birlik Partisi (UBP) eski Genel Başkanı Semih Tufan Günaltay ve diğer çete üyelerinin telefonları dinlemeye alındı. Adam kaçırma, çek senet tahsilatı, ölüme sebebiyet verme, yaralama, haraç gibi 22 ayrı suç iddiası ile hazırlanan dosya kapsamında önceki gece operasyona başlandı.

Maltepe'de Semih Tufan Günaltay'a ait işyerine ve 7 ayrı adrese yapılan baskın sonunda 19 kişi gözaltına alındı. Operasyonda şebeke üyelerine ait olduğu bildirilen 6 ruhsatsız tabanca ile çok sayıda merminin de ele geçirildi. Polis, Semih Tufan Günaltay'a ait 3 bilgisayara da operasyon kapsamında el koydu. Bilgisayarlar Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü'nde incelemeye alındı.

Semih Tufan Günaltay ve şebeke üyelerinin bazı emekli paşalarla da telefon görüşmesi yaptığı iddia edildi. Zanlılar için savcılıktan 1 gün ek gözetim süresi alındı.

zaman
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2007 Pazartesi 17:42:17
Güncelleme :2 Nisan 2007 Pazartesi 18:19:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal yıldız IP: 194.126.21.xxx Tarih : 3.04.2007 22:54:00
bu olay cumhurbaşkanlığı seçimleri evveli komplo kokuyor ortada hiçbir somut olay yok.hemen emekli paşalar gündeme getiriliyor.son zamanlarda hükümete muhalif olmak ateşten gömlek oldu