30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Tiyatroculardan Sarıgül'e destek

Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle Şişli'de bir araya gelen tiyatro sanatçıları, yerel seçimlerde Mustafa Sarıgül'e destek vereceklerini açıkladılar.

Sarıgül de önümüzdeki dönem İstanbul'un en büyük kültür merkezlerinden birisinin Şişli'de hizmete açılacağını söyledi.
Aralarında Ali Poyrazoğlu, Gencay Gürün, Nevra Serezli, Dilek Türker, Can Gürzap, Nedim Saban, Hakan Altıner ve Ebru Cündübeyoğlu'nun yer aldığı tiyatro sanatçıları, Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün ev sahipliğinde bir araya geldi. Düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Ali Poyrazoğlu, politikacıların sanata ve sanatçıya yeterince önem vermediklerini belirterek, Mustafa Sarıgül'ün Şişli'de izlediği kültür politikasının örnek oluşturduğunu söyledi.

Uygar toplumun vazgeçilmez iki unsurunun sanat ve politika olduğunu belirten Poyrazoğlu, "Ne mutlu ki Şişli'de bunun önemini kavrayan ve sürekli sanatı, tiyatroyu geliştirmek için çalışan bir belediye başkanı var" şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan tiyatro sanatçısı Gencay Gürün de, tarih boyunca siyasetçilerin sanatçılarla didiştiğine dikkati çekerek, "Ancak sanatçılara hayatı zehir eden politikacıların bugün adları anılmıyor. Tam tersine, sanata destek verenler tarih boyunca unutulmuyor. Mustafa Sarıgül'ü de her zaman sanat dostu olarak tanıyacağız" dedi.

Sanatçı Dilek Türker de, Şişli Belediyesi'nin desteği sayesinde son iki ayda 8 bin kişinin ücretsiz olarak tiyatro izlediğini belirterek, "Bu nedenle Sayın Sarıgül'ü destekliyoruz. 29 Mart yerel seçimleri sonrasında da, yurttaşların desteğiyle Şişli'de yeniden kültür ve sanatın hız kesmeden devam edeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, kendisine verdikleri destekten dolayı sanatçılara teşekkür ederek, yerel seçimler sonrasında İstanbul'un en büyük kültür merkezlerinden birisinin temelinin Şişli'de atılacağını söyledi. Halide Edip Adıvar Mahallesi'nde yaptırılacak olan kültür merkezi içerisinde tiyatro, sinema ve sergi salonlarının yer alacağını belirten Sarıgül, "Dokuz ay içerisinde tamamlamayı planladığımız kültür merkezimiz hizmete açıldığında, İstanbul'daki sanatçılarımız ve sanatseverlerimiz 24 saat yararlanabilecekleri modern bir komplekse kavuşmuş olacaklar" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 15:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?