3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Tiyatroya el verenler el izlerini de verdi

Usta tiyatro oyuncuları yeni açılacak olan Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’na destek olmak amacıyla el izlerini verdi. Tiyatro, el izlerinden oluşan bir sergiyle açılacak

Ayten Gökçer, Suna Pekuysal, Yıldız Kenter, Gazanfer Özcan, Haluk Bilginer, Ayşen Gruda, Rutkay Aziz gibi Türk tiyatrosuna emek vermiş ustalar, Bahçeşehir Belediyesi’nin “Tiyatroya El Verenler” projesine el izlerini vererek destek oldu. 

Oyuncuların el izleri özel bir kolajla 15 Kasım’da açılacak olan Bahçeşehir Belediyesi Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda sanatseverlerle buluşacak.

64 tiyatrocu var 

Bahçeşehir Belediyesi binasının bitişiğine inşa edilen 320 kişilik tiyatronun açılışı için farklı bir çalışma yapmak isteyen belediye, Haldun Dormen’in danışmanlığında “Tiyatroya El Verenler” projesiyle tiyatrocuların el izlerini topladı. 

Yaşamını tiyatroya adamış 60 yaş ve üzeri 64 tiyatrocunun el izleri, sanatçıların duygu ve düşüncelerini ifade ettikleri el yazıları 4 ayda toplandı.

Dormen’in adı verildi 

Tiyatronun sahnesine ise Haldun Dormen’in ismi verildi. Bu nedenle büyük mutluluk duyduğunu belirten Dormen, “Bir sanatçı için daha güzel bir şey olabilir mi? Üstelik sahne benim yazıp sahneye koyduğum ‘Kantocu’ oyunuyla açılıyor” diye konuştu.
Bahçeşehir Belediyesi, Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’yla aynı tarihte Gölet bölgesinde, 1300 kişilik Atatürk Kültür Merkezi Bahçeşehir Tiyatrosu’nu da açacak.

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 10:53:04
Güncelleme :6 Ekim 2008 Pazartesi 10:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?