30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

TMSF Aksoy'un tablolarını getirtti

TMSF, Erol Aksoy'un 17 tablosunu yurt dışından Türkiye'ye getirildiğini bildirdi.

TMSF'den yapılan açıklamaya göre, İktisat Bankası T.A.Ş. Hakim ortağı Erol Aksoy'dan olan Fon alacaklarının tahsili kapsamında, Yurt dışında bulunan varlıklarının tespitine ilişkin çalışmalar başlatıldı. Erol Aksoy'un müşterek borçlu müteselsil kefil olarak sorumluluğu bulunan kredi alacağı için 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununa göre takibi yapılarak, alacağa ilişkin ABD'nin New York eyaletinde tenfiz işlemleri başlatıldı.

21 Haziran 2005 tarihinde Erol Aksoy aleyhine tenfiz davası kazanıldı. Aksoy aleyhine New York'ta kesinleşen söz konusu karar kapsamında; Aksoy Grubu'nun New York'ta bulunan Park Avenue Bank hisseleri ile 17 adet tablosuna TMSF tarafından haciz konuldu.

Tablolar, 14 Kasım 2009 tarihinde Türk Hava Yolları'nın 002 uçuş numaralı New York İstanbul seferiyle havaalanı gümrüğüne getirildi. Tabloların, gümrük işlemlerinin yapılması ve teslim alınması çalışmalarına da başlandı. Gümrük işlemlerinin yapılmasının ardından tabloların değer tespitleri yapılacak. Değer tespit çalışmalarının ardından ise tabloların, Antik A.Ş. aracılığıyla Aralık 2009 veya Ocak 2010 tarihlerinde müzayedeye çıkarılması planlanıyor. Satışa sunulacak tablolar arasında, yaşayan en pahalı Türk ressamı olarak anılan ünlü ressam Burhan Doğançay'ın da bir tablosu yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 17:10:03
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 20:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?