4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

'Tokam cebimdeydi ama bağlamadım'

Körfez pistinde, go-kartın motoruna kaptırdığı saçları kafa derisiyle birlikte kopan dokuz yaşındaki İrem Güneş, hastane odasında kazayı anlatırken, "Antrenman sırasında saç tokam cebimdeydi. Saçlarımı bağlamamıştım" dedi.

Dünyaca ünlü top model Naomi Campbell’ı Türkiye’ye getiren işadamı baba Kenan Güneş, kazada görevlilerin ihmali olduğunu öne sürerek, olayın peşine bırakmayacağını söyledi.

GeleceĞİn Formula 1 pilotlarını yetiştirmek üzere Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından dört yıldır yürütülen "25 Küçük Adam Projesi" seçmelerini kazanarak 2008 yılı pilotları arasına girenlerden birisi de dokuz yaşındaki İrem Güneş’ti. Türkiye Karting Şampiyonası 4. Ayak Yarışı için 9 Ağustos Cumartesi günü yapılan antreman turları sırasında, Güneş’in uzun saçları motor zincirine dolanmış ve kafa derisinin tamamı yüzülmüştü. İzmit’de yapılan ilk müdahalenin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevkedilip Plastik Cerrahi Bölümü’nde ameliyata alınan İrem Güneş, o günü anlatmamak için epey direndi.

Kontrol etmediler

Sürüş öncesi görevlilerin saçlarını kontrol edip etmediğini sorunca, "Ben bu soruya cevap vermem. Gazeteye yazarsın, oradaki abla da okur, valla bozuşur benimle" diye konuşmak istemedi. Sonunda dili çözüldü: "Hatırlamıyorum, ama bana göre kontrol etmediler. Ben saçlarımı bağlamadım. Ama benim suçum yok orada. Bursa’da kontrol ediyorlardı. Mesela Zeynep abla hep arabaya binerken kaskımızı kontrol ediyordu. Bir kere saçım dışarıda kalmıştı. O gün de, ’Saçım dışarıda kaldı mı’ diye sordum. ’İçerde’ dediler ama, yine de emin değildim. Bir kişiye daha sordum, ’Kalmadı’ dediler. Piste veliler giremiyor, bizi ablalar hazırlıyor. Balaklavamızı, kaskımızı kendimiz geçirip ablaların yanına gidiyoruz. Kaskı onlar bağlıyor. Boyunluğumuzu takıp arabalarımıza gidiyoruz. O gün kendime geldiğimde ambulanstaydım. Üstüm hep kanlar içindeydi. En sevdiğim elbiselerimdi, kestiler, ona çok üzüldüm."

Ve söz dönüp dolaşıp saçlarına geliyor. Saçlarının kesileceği söylendiğinde ağlamaya başlayan İrem Güneş, "Ben bu kadar mücadele etmişim, doktorlar mücadele etmiş, takmış dikmiş o saçları. Saçlarımı çok seviyorum. Birkaç sene sonra keserim ama bu sene asla" diyerek, saçları konusunda son noktayı koyuyor.

TOSFED: Kontrol yapıldı

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’ndan (TOSFED) yapılan yazılı açıklamada ise İrem Güneş’in saçlarının, tüm karting yarışı yapan sporcular için kullanımı zorunlu olan balaklava içine alındığı ve kapatılmış durumda olduğu savunularak, "Kontrollerin hepsi eksiksiz olarak yapılmıştır" denildi.

Saçlar spora niye engel olsun

Dünyaca ünlü top model Naomi Cambell’ı Türkiye’ye getiren işadamı Kenan Güneş, kazada görevlilerin ihmali olduğunu, olayın peşine bırakmayacağını söyledi. Güneş, "Bu olay ihmal edilmemeli. Kızların teşvik edilmesi lazım. Yani kızımızın saçları uzun diye bu sporu yapmaması mı gerekiyordu? Bunun tedbiri alınamaz mıydı? Bursa’da bizzat kendim ilgilendim kızımın saçlarıyla. Saçları hocayla birlikte topladık, kaskının içine koyduk, balaklavasını, boyunluğunu taktık. İzmit’te yoktum, eşimi de çocuğun yanına bırakmadılar. Görevlilerin bunu dikkatle takip etmesi gerekiyordu. Kaskını taktıysa, saçını toplayıp toplamadığı niçin kontrol edilmedi?" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 09:47:21
Güncelleme :22 Ağustos 2008 Cuma 13:48:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?