30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Tolon'un tahliye talebine ret

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli orgeneral Hurşit Tolon'un tahliye talebi reddedildi.

Tolon'un avukatı İlkay Sezer, müvekkilinin cezaevinde sağlık sorunları yaşadığını gerekçe göstererek, tahliye edilmesi için İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurmuştu. Mahkeme Tolon'un ilk gözaltına alındığı zaman ve başvuru gününe kadar geçen süre arasındaki sağlık problemleri arasındaki farkın öğrenilmesi için Tolon'u Adli Tıp Kurumu'na sevk etmişti.

Bu süreçte Tolon başta Adli Tıp Kurumu olmak üzere Bakırköy Devlet Hastanesi, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanelerinde çeşitli kontrollerden geçmişti. Bu sırada Tolon'un Adli Tıp Kurumu'na sevkini kararlaştıran İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe gönderen soruşturma savcısı Zekeriya Öz Tolon'un Adli Tıp'a gönderilmemesi gerektiğini savunmuştu.

12. Ağır Ceza Mahkemesi de Zekeriya Öz'e bir cevap yazarak, tutuklunun Adli Tıp'a sevkinin mahkemenin yetkisi altında olduğunu belirterek Öz'ün talebini reddetmişti. Tolon'un geçtiği çeşitli sağlık kontrollerinin ardından raporları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştırıldı.

Bu haftaki nöbetçi olan 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Tolon'un sağlık raporlarını inceledikten sonra tahliye talebini reddetti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 18:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?