6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Topal’ın mirası iki avukatın kontrolünde

Mahkeme, öldürülen ‘kumarhaneciler kralı’ Ömer Lütfü Topal’ın yaklaşık 120 trilyon liralık 450’ye yakın gayrimenkulünün gelir giderini kontrol etmesi için 2 avukatı mümessil atadı. Gelirlerden Topal’ın Birsu Hilal Altuntaş’tan olan evlilik dışı 2 çocuğu da faydalanacak.

YENİKÖY’deki evine giderken 28 Temmuz 1996 gecesi otomobilinde öldürülen Ömer Lütfü Topal’ın mirası, ölümünden 2,5 yıl sonra açıklandı. Mirasçıların imzaladığı sözleşmeyle Emperyal Otelcilik ve 21 şirket, Elif ve Murat Topal kardeşlerle Ebru Zeynep Topal’ın velayetini üstlenen Ömer Lütfü Topal’ın eski eşi Safiye Belli’ye kaldı. İmam nikahlı eş Birsu Hilal Altuntaş’a ise çocukları Emir Ömer ile Ömer Lütfü’ye velayeten 2 otomobil, çeşitli şirketlerin hisseleri, Sarıyer ve Bodrum’daki gayrimenkul ile meskenler kaldı. İki eş arasındaki miras kavgası, bu sözleşmeyle bitmedi ve karşılıklı dava süreci başladı. Altuntaş, kendisine pay düşmeyen miras protokolünün iptali için dava açtı. Safiye Belli ile çocukları itiraz etti. Mahkeme, protokole, 2 çocuğuna velayeten imza koyan Altuntaş’ın, mirastan pay almasının söz konusu olmadığına karar verdi.

Birsu Hilal Altıntaş, son olarak, 12 yaşındaki oğlu Emir Ömer ile babasının öldürüldüğü gün dünyaya gelen 8 yaşındaki Ömer Lütfü’nün payına düşen gayrimenkullerden elde edilen kira gelirlerini, Safiye Belli ile oğullarının aldıklarını belirterek Bakırköy 1’inci Sulh Hukuk Mahkemesi’nde ‘mümessil tayini’ davası açtı. Mahkeme, yaklaşık 120 trilyon lira değerindeki 450’ye yakın gayrimenkulün gelir ve gider kontrollerini yapması, her ay ya da 3 ayda bir mahkemeye rapor sunması için Avukat Ferhat Önen ile Avukat Ceyhun Koyuncu’yu mümessil olarak atadı.

Karara göre İstanbul, Bodrum, Kuşadası, Didim, Adana ve bazı illerdeki oteller, daireler, villalar, işhanları ve işyerlerinden elde edilen kira gelirlerinin yüzde 40’ı, Altuntaş’ın velayetindeki Emir Ömer ile Ömer Lütfü Topal’a verilecek.
Hürriyet Gazetesi
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 08:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?