6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Topbaş, AB sürecine destek için Brüksel’e gidiyor

Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki makamında gazetecilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Avrupa Birliği’nin 17 Aralık’ta açıklayacağı karar öncesinde Türkiye’nin müzakere sürecine destek vermek amacıyla yarın Belçika’nın Başkenti Brüksel’e gideceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Başkan Vekili olarak bugün Belçika’ya gidecek olan Kadir Topbaş, Brüksel’de Brüksel Belediye Başkanı ve bazı Avrupa Parlamentosu üyeleriyle biraraya gelerek AB’nin Türkiye’ye müzakere tarihi vermesi için destek isteyeceğini belirtti. Türkiye’ye müzakere tarihinin verileceğine inandığını kaydeden Topbaş, "Türk milleti azmettiği zaman başarıyor. Müzakere tarihinin verilmesi Türkiye için bir açılım olacak. Biz de bu mesuliyet bilinciyle daha çok çalışacağız" dedi.

AB’nin yerel yönetim özerklik şartıyla ilgili bilgi ve deneyimleri paylaşacaklarını ve bu deneyimleri İstanbul’a aktaracak ofis çalışması içinde olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul’da tüm hizmetlerde standartların üzerine çıkacak çalışmalar yapmaları gerektiğini vurguladı.

Müzakere sürecinde tüm mevzuatımızın AB mevzuatına yaklaştırılması için sadece merkezi hükümetin değil, yerel yönetimlerin ve toplumun tüm kesimlerinin çaba sarfetmesi gerektiğini kaydeden Mimar Topbaş, "AB’den süre almakla yetinmeyeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bütün birimlerimizde AB standartlarını yakalamak için çaba sarf edeceğiz. Dünyanın yerelleşme sürecinde bilgi ve deneyim paylaşımı ile İstanbul’u dünyanın parlayan bir yıldızı yapacağız" dedi. Topbaş, belediye tarafından hazırlanan "AB-Türkiye ve Yerellik" ile "Yerel Yönetimlerin AB İçindeki Yeri ve İşlevleri" isimli iki kitabı da basına tanıttı.

’Sağlık problemim yok!...’

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sağlık sorunları ile ilgili iddiaların asılsız olduğunu bir kez daha hatırlatarak şunları söyledi;

"Sağılığımla ilgili hiçbir problemim yok. Sağlığımla ilgili dedikodu yapanlar, menfaat kavgası yapanlardır. Bazı imkanları rahat kullanamayan insanlar bu söylentileri çıkarıyor. İnsanlar tabii ki hasta olabilir. Kimin ne olacağını kimse bilemez. Bu sadece Allah’ın taktiridir. Allah kimseye dert vermesin. Bu tür söylentilerin menfaat kavgası olduğunu biliyorum, bunlar bir takım imkanlara rahat ulaşamayan çevrelerin dedikodularıdır."

İşi zamanında bitirmeyen müteahhitlere ’Keşif Bedeli’ yok!

Başkan Topbaş, eski ihale kanunu ile Büyükşehir Belediyesi’nden iş alan ancak kaynak ve bilgi olarak yetersiz olan müteahhitlerin işlerini keşif bedeli bittiği zaman devam ettirmeyeceklerini, işin kalan kısmı için yeniden ihale açılacağını belirtti.

Topbaş, bundan sonraki ihalelerde, en kaliteli işi, en iyi fiyata ve en kısa zamanda yapacak firmaları tercih edeceklerini ve özellikle şartnamelere "zaman" mefhumunu koyacaklarının altını çizdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 10:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?