6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Topbaş, Bedrettin'i ziyaret etti

BAŞKAN TOPBAŞ KÜÇÜK BEDRETTİN'İ ZİYARET ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye ekiplerince Haliç Köprüsü'nün orta refüjünde bulunan 5 yaşındaki Bedrettin Karaduman'ı tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu ile birlikte, darp edilmiş bir şekilde belediye ekiplerince Haliç Köprüsü'nün orta refüjünde bulunan 5 yaşındaki Bedrettin Karaduman'ı tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.

Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, "Bedrettin yoğun bakımda tutulacak seviyeyi çok şükür geçmiş. Tabi bu bir sembol, 5 yaşında bir çocuğun yaşadığı tramvayı düşünürsek, belki böyle onlarca, yüzlerce Bedrettin'ler var istismar edilen. Çocukluğunu yaşaması gerektiği çağda hayatın her türlü zorlukları ile karşı karşıya gelmek zorunda kalan ve bu yaşında ölümle burun buruna gelen bir çocuktan bahsediyoruz. Bu yürekler acısı. En büyük görev aileye düşüyor. Aile bunları istismar etmemeli, bir meta ve gelir kaynağı olarak değerlendirmemeli. Çocuk bu yaşta bu sıkıntıları yaşarsa bunların gelecekte neler getireceğini tahmin ediyoruz. Bedrettin'ler artmasın diliyorum" dedi.

Belediye imkanları dahilinde bu çocuklar için merkezler olduğunu vurgulayan Kadir Topbaş, "Bugün yetişme çağındaki çocuklar ışıklarda ölümle burun buruna geliyorsa, yarın bir başka yerde başka problemlerle karşılaşabiliriz. Çocuktan o mendili alınca çocuğun gönlünü almış olmuyorsunuz, ona yardım etmiş olmuyorsunuz. Başka arkadaşlarını da beraber sokağa getirmesine sebep oluyorsunuz. Buna dikkat etmek gerekir" diye konuştu.

BAŞKAN TOPBAŞ KÜÇÜK BEDRETTİN'İ ZİYARET ETTİ
BAŞKAN TOPBAŞ KÜÇÜK BEDRETTİN'İ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 11:09:04
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 19:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?