4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Topbaş: 'Çamur at izi kalsın'

CHP'li bazı Belediye Meclis üyelerinin KİPTAŞ kuralarının çekilişini gerçekleştiren İstanbul 10. Noteri'nin kuralarda yakınlarına daire ayarladığı yönündeki iddiaları içeren soru önergesine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş cevap verdi: "Çamur at izi kalsın"

Topbaş, söylenenlerin iddia olduğunu ve "Çamur at izi kalsın" mantığında olunduğunu kaydetti.

Topbaş, "Bu tamamen bir itham. Altında birşeyler aramaya yönelik. Noterle ilgili şikayetler yapılmış o ayrı konu." diye konuştu.

32 bin civarında konut yaptıklarını dile getiren Topbaş, bütün ihalelerin açık yapıldığını, "O tamamen itham. Elinde belgesi olan sunsun ortaya" diyerek CHP'li üyelere hodri meydan dedi. Başkanlık'ta bekleyen soru önergesiyle ilgili Topbaş, "Gereken cevap verilir ona. Belgeleri varsa getirsinler koysunlar. Sadece çamur at itham et çekil kenara. Ondan sonra itham edilen kişi bunu ayıklamaya çalışsın. Olur mu öyle şey ?" diye sordu.

CHP'li üyeler: "Başkan önergeye cevap versin"

Konuyla ilgili soru önergesini veren CHP 'li üye Hüseyin Sağ, Bağımsız üye Lütfü Güngördü ve Zeki Çakır, Başkan Topbaş'tan önergeyle ilgili bir cevap bekliyor. Kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini söyleyen Bağımsız üye Lütfü Güngördü, "Yapılması gereken şey, Belediye Başkanı'nın soru önergemize çok açık cevap vermesi, Eğer biz çamur at izi kalsın diye birşey yapmışsak, bu da mümkün değil. Kamuoyunun aysınlatılması lazım" diye konuştu.

Sağ: "Bütün çekilişler şaibeli hale gelmiştir"

Konuyla ilgili soru önergesi veren Meclis üyelerinden CHP'li üye Hüseyin Sağ ise, Topbaş'ın İstanbul 10 . Noteri'ne sahip çıkacağına konuyu araştırması gerektiğine dikkat çekti.

Sağ, "Göreceksiniz bu arkadaşın ve yakınlarının daireleri çıkacak. Bence bütün bu çekilişler şaibeli hale gelmiştir. Noter savcıda ifade verdi. Noterin yargılanma durumu ortaya çıkacak. Noter güvenilirliğini yitirmiştir" dedi.

Sağ, "Ben Topbaş'a soruyorum. Niçin 10. noter iptal oldu da, belediye şimdi 28. Noter'le çalışıyor?" diye sordu. Hüseyin Sağ ayrıca, soru önergesine konu olan İstanbul 10. Noteri İsmet Büyükkılıç'ın çok yakınından birinden bu bilgiyi aldığını ve belgelerin de bir bir ortaya çıkacağını kaydetti.

AA-CNNTURK
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 17:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?