3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Topbaş: Çok para lazım

Topbaş, İETT’nin Levent’deki arazisine ilişkin, “Arazimizi en iyi şekilde değerlendireceğiz, bize para lazım, parası olan herkese açığız” dedi. 

Topbaş, kendisini makamında ziyaret eden Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ile görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kadir Topbaş, İETT arazisi için herkese “Gelin bakalım” diyeceklerini belirterek, “(Bize çok para lazım) diyoruz. (Bahsettiğiniz paraları getirin) diyeceğiz. Satışın nasıl olacağı konusunda yöntemi ben en sonunda açıklayacağım. Herkesin bilgisi dahilinde olacak. Kapalı kapılar ardında olmayacak, herkes bunu görecek. Teklif edenler tekliflerini getirsinler. Bu da kupon bir yer. Paraya çok ihtiyacımız var. Bir an önce bu araziyi değerlendirmek istiyoruz. En iyi şekilde ve en çok parayı kazanmak isterim. Beni keyiflendirecek iyi bir rakam olması lazım. Yatırım yapacağım, çok paraya ihtiyacım var” diye konuştu.

Basın mensuplarının, “Arap sermayesi dışına da açık mısınız?” şeklindeki sorusuna da Topbaş, “Parası olan herkese açığız, iyi para lazım” yanıtını verdi.

İHALENİN İPTAL EDİLMESİ KONUSU
Kadir Topbaş, Zincirlikuyu’daki Karayolları arazisinin ihalesinin iptal edilmesi ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak olmasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

“Arzu ettiğimiz, kamu arazilerinin en iyi şekilde değerlendirilip rantının kamuya kalmasıdır. Geçmişte planlar yapılmadan satılıp daha sonra rantı araziyi alanlara kalırdı. Bu tip arazilerin ne gerekiyorsa incelenip ondan sonra satılması lazım. Bunun rantının da ilgili kuruma kalması lazım. İstanbul için kupon yerlerden, nadide bölgelerden biri. İyi bir şekilde değerlendirilen firma da İstanbul’a simgesel özellik verecek nitelikli bir yapı yapmalı. İstanbul’un bir kazanımı olmalı. En iyi şekilde değerlendirmek için böyle yöntem seçmişlerdir.”
NTV
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2006 Perşembe 10:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?