6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Topbaş: Dünya markası İstanbul'u tekrar gün ışığına çıkacağız

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı kesinleşen Kadir Topbaş, AKP İstanbul İl binasında düzenlediği basın toplantısında, "Dünya markası olan İstanbul'u tekrar gün ışığına çıkaracağız" dedi.
28 Mart 2004 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında oyların sayım ve tasnif işlemi devam ederken, AKP İstanbul İl binasında Genel Başkan Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Kadir Topbaş, "Kesin olmayan sonuçlara rağmen, seçmen 5 yıl İstanbul'u benimle götürmeye karar verdi. Çok önemli bir görev olduğunun farkındayım. Beni destekleyen herkese teşekkür ederim. 5 yıl önemli bir zaman dilimi, halkımızla birlikte yeni bir süreç başlatacağız. AKP'nin merkezdeki başarısına paralel olarak, İstanbul'u rüya kentleriyle yarıştırmak için müracaatımız oldu. Bu görevin mesuliyetinin bilincindeyiz. Asıl görev mazbatayı aldıktan sonra başlayacak. Bu göreve layık olmaya çalışacağız. İstanbul dünyaya açılmak için en önemli anahtarlardan biri. Bir dünya markası olan İstanbul'u gün ışığına çıkarmaya çalışacağız. Yaşamınızı güzel kılmak için varız" dedi.
Propaganda süreci içinde büyükşehire bağlı olsun olmasın her bölgeyi dolaştığını da ifade eden Topbaş, "Pek çok yeri gezdim. Siyasi kimliğimizi bir tarafa bırakarak, İstanbul'a hizmet etmek ve AKP ilkeleriyle yürüyerek adım atacağız. Bize güvenenlerin umutlarını boya çıkarmayacağız. Ben eleştirilere her zaman açık bir insan oldum. Doğru ve yerinde olan, siyasi olmayan eleştirilere açığım. Türkiye'nin ayağa kalkışında ve yerelde bu bir başlangıç. Her kademedeki, katmandaki halkımızın dertleriyle birlikte olup, bu şehri layık olduğu yere getireceğiz" şeklinde konuştu.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Topbaş, kendisine ilk icraatını soran bir gazeteciye, "İlk icraatımı sonra söyleyeyim. Henüz resmi olmayan yansımaları bir değerlendirdim. Esas görevim mazbatayı aldıktan sonra başlayacak" yanıtını verdi.
Partililerden ve vatandaşlardan, seçimden sonra kendisine tebrik için günlerce ziyarette bulunmamalarını rica eden Topbaş, bir salonda vereceği bir davet ile herkesle görüşmek isteğini, gelecek çiçek ve hediyelerin ise bir kuruma bağışlanmasını istedi. Konuşmasında, daha önce yapılan anketleri yönlendirme olarak değerlendirdiklerini kaydeden Kadir Topbaş, AKP'nin Türkiye genelinde oldukça iyi oy aldığını ve seçmenin iradesini etkilemenin doğru olmadığını ifade etti. Topbaş, insanların kararını net ve bağımsız verebilmesi gerektiğini belirtti.
Bir gazetecinin, "İstanbul'da bazı ilçelerde değişik partilerin başkan adayları kazandı. Nasıl bir çalışma sistemi olacak?" sorusuna, Topbaş şu yanıtı verdi:
"Biz doğru ve hızlı çalışan insanlarla birlikte oluruz. Siyasi kimliklerine bakmayız. Uyumlu bir çalışma içinde olacağız. Örneğin Bakırköy İlçesi'nde ciddi kaçak yapılar var. Seçim öncesi bunlar hep konuşuldu. Orada CHP'li arkadaş kazandı. Biz büyükşehir olarak ancak destek olabiliriz."
Basın açıklaması sırasında, Kadir Topbaş'ın oğulları Mustafa Ömer Topbaş ve Hüseyin Topbaş da hazır bulundu.
Basın açıklamasının ardından parti binasının dışına çıkan Kadir Topbaş'a, partililer ve vatandaşlar tezahüratlarda bulundu.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2004 Pazartesi 04:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?