30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Topbaş: 'İstanbul gazsız kalmayacak'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gaz krizinin, Türkiye'ye gelen gazın kesilmesine sebep olduğunu belirterek, "İstanbul gazsız kalmayacak" dedi.

İSTAÇ Genel Müdürlüğü'nde Atık Yönetim Çevre Kontrol Merkezi'nin açılış törenine katılan Topbaş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Rusya'nın Türkiye'ye gelen doğalgazı kesmesiyle ilgili sorular üzerine Topbaş, "Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gaz krizi, bizim aldığımız gazın kesilmesine neden oldu. Şunu söylemeliyim ki İstanbul gazsız kalmayacak. Bize verilen bilgiler ve edindiğimiz sonuçlar bize bunu göstermekte" dedi.

Kadir Topbaş, İstanbul'un günde 25 milyon metreküp doğalgaz kullandığını belirterek, "Buna karşı Silivri BOTAŞ depolarında 1 milyar 650 milyon metreküp depolanmış doğalgaz mevcut. Bu, İstanbul için çok önemli bir miktar. Ayrıca Marmara Ereğlisi'ndeki enerji tanklarından destek alınabiliyor. Geçen yıl da kısmen bunun benzerini yaşamıştık. Deniz yoluyla bu tankları alabilme imkanımız var. Gerektiğinde İran'dan alınan doğalgaz ve İzmir'deki enerji sistemleriyle İstanbul'a doğalgaz aktarılabiliyor. İstanbul'da doğalgaz sıkıntısı yaşanmayacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 15:19:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?