6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Topbaş: Kazanacağımız belli diye sanki heyecan çok fazla yansımıyor

AK Parti İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı Kadir Topbaş, İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği’nce Taksim Hill Otel’de düzenlenen toplantıda çalışmaları ve hedeflerini anlattı.

Toplantıda ODTÜ mezunları, Topbaş’a sık sık hazırladığı projelerinin ne olduğunu sordu. Topbaş, projelerinin yer aldığı broşürlerin basıldığını, çeşitli ilçelerde de propaganda çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Proje açıklama devri kapandı. Bugüne kadar hiç vaatte bulunmadım.” dedi. İstanbul’un trafik sorunu ile ilgili brifing aldığını, ayrıca deprem bölgesi olan İstanbul ile ilgili projenin Başbakan tarafından hazırlandığını aktaran Kadir Topbaş, şöyle devam etti: “Hep şunu prensip edindim; bir yerlere gelmek için başkalarını karalamak yerine kendimi sevdirmeye çalıştım. Şu anda kamuoyu yoklamalarında AK Parti’nin yerel yönetimlerde gidişatı çok iyi olmasına rağmen, ben mücadeleyi ve çalışmayı çok seviyorum. Hak etmek, yorulmak, o enerjiyi almak istiyorum.”

Bir katılımcının, “alanlarda çok fazla görülmediği ve projelerinin bilinmediği” yönündeki yorumu üzerine Topbaş, şunları kaydetti: “Şöyle bir şey oldu sanki; bu seçimi AK Parti İstanbul’da kazanacak, alacak. Aday adayları arasında seçim olduktan sonra bu zaten belirginleşti. Bu heyecan çok fazla yansımıyor. Ama bizde o heyecan var. Alandan çekilmedik. Çeşitli proje çalışmalarımız var. Brifingler alıyoruz, yani dersimize çalışıyoruz.” Topbaş, deprem konusunda master plan hazırlandığını hatırlatarak, gerekli yerler için yıkmaktan başka çare olmadığını dile getirdi.

Topbaş, Beyoğlu belediye başkanlığı esnasında Mis Sokak’ta esnafla ortaklaşa çalışmayı kolaylaştırmak için sokak temsilciliği sistemini getirdiğini hatırlatarak, İstanbul’a başkan olması durumunda da tüm sokakların birer temsilcisi olacağını kaydetti. Tarihi Galata Mevlevihanesi’nin uzun süredir restorasyon görmediğini vurgulayan Topbaş, mevlevihanenin kurtarılması için restorasyonun, sponsor ile yapılacağını açıkladı.

zaman
Yayın Tarihi : 18 Mart 2004 Perşembe 14:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?