30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Topbaş: Şok yağışlar olabilir

TOPBAŞ:

Hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, iklim değişikliği yüzünden dünyanın büyük tehdit altında olduğunu belirten Topbaş, "Kopenhag'da iklim değişikline karşı geliştirdiğimiz stratejileri bir sunumla katılımcılara anlatacağız. Bu zirve biz yerel yöneticileri için çok önemli. Çünkü hükümetlerin bu zirvede alacakları kararları yerel yönetimler uygulayacak" dedi.

Doğalgaz tüketimini özendirici kampanyalarla İstanbul'un havasını geçmişe göre çok temiz hale getirdiklerine dikkat çeken Topbaş, "Çevre ve Orman Bakanlığıyla eşgüdüm içinde çalışarak İstanbul'da 300 milyon metrekare olan aktif yeşil alanı 500 milyon metrekareye çıkardık. Boş bulduğumuz her yere ağaç dikmeye devam ediyoruz. Metrobüsü devreye koyarak bin 246 minibüs ve 10 bin'e yakın özel otomobili trafikten çıkardık. Bu sayede günde 623 bin metreküp karbondioksit gazının şehrin havasına karışmasını

önledik" diye konuştu.

Kadir Topbaş, iklim değişikliği yüzünden bütün dünyada olduğu gibi İstanbul'da da şok yağışlarını olabileceğine dikkat çekerek, "Geçtiğimiz yıl bu şoku yaşadık. Yağmur sel olup afete dönüştü. Bu durumlarda meteorolojik uyarılara göre tedbirlerimizi alarak zararı en aza indirmeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra dere yataklarının ıslahı ve yeni yağmur suyu kanallarının yapımını da sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Topbaş açıklamalarının ardından, Atatürk Havalimanı Batı Apronu'ndan özel uçakla Kopenhag'a hareket etti. Topbaş kendisini uçağın kapısında karşılayan kaptan pilotla hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 11:51:01
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 14:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?