6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Topbaş gitti, koltuğa İdris Güllüce oturdu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) davetlisi olarak, bugün (Pzt) Güney Afrika’nın Durban kentine gidiyor. Durban’da yapılacak ‘Dünya Odalar Birliği Kongresi’ne katılacağını belirten Topbaş, toplantıya gelecek yıl İstanbul’un ev sahipliği yapacağını, bu yüzden konukları bizzat davet edeceğini söyledi.
Topbaş, dünyada belediye başkanlarının bir işadamı gibi kentime ne getirebilirim, hangi organizasyonlara ev sahipliği yapabilirimin yarışında olduğunu ifade etti.

Temmuz 2005’te Dünya Mimarlar Kongresi’nin İstanbul’da yapılacağını, daha sonra Formula-1 ve Moto GP organizasyonlarının gerçekleşeceğini belirten Topbaş, “Bu büyük faaliyetlerin devamlılığını sağlamalıyız” dedi. Topbaş, Odalar Birliği Kongresi’ne de dünyanın çeşitli ülkelerinden sanayici ve işadamlarının katılacağını, onların İstanbul’a gelmelerinin yatırım için önemli olduğunu kaydetti.

Güney Afrika’dan Hollanda’ya geçeceği bilgisini veren Başkan, Rotterdam Belediye Başkanı’yla kardeş kent protokolü imzalanacağını bildirdi. Daha sonra bu ülkenin Amsterdam kentinde, lale mezat alanlarını göreceğini bildirdi.

Topbaş, yurtdışı gezilerine yönelik eleştirilere ise şu cevabı verdi: “Yurtdışına gerektiği kadar çıkmam lazım. Artık durağan, içine kapanık bir yönetim anlayışı değil, dünyada olup biteni takip eden, ilişkileri iyi kuran yönetim anlayışı var. Özellikle altyapı ve ulaşım başta olmak üzere ciddi problemlerimiz var. Bunları telafi etmeye çalışacağız. Kentlerin yarıştığı bir dönemde, bu yarışa katılabilmek için onların bulundukları bir takım platformlara mutlaka katılmamız gerekiyor.”
Mehmet Arifoğlu
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2004 Pazartesi 10:53:28
Güncelleme :21 Haziran 2005 Salı 10:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?