2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Topbaş iddialara cevap verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, hakkında bir gazetede çıkan haberlerle ilgili "Belediyeden ne istediniz de olmadı, bu manşeti atıyorsunuz. Gizli kapaklı hiçbir şeyimiz yok" dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek "Dünya Belediye Başkanları Zirvesi" ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Yunanistan Sağlık ve Sosyal Dayanışma Bakanı ve Kentler Diplomasisi Dünya Enstitüsü Başkanı Dimitris Avramopoulos da katıldı. Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kadir Topbaş, bir gazetenin bugünkü manşetiyle ilgili olarak "Belediyeden ne istediniz de olmadı, bu manşeti atıyorsunuz? Bunun cevabını manşetten versinler. Biz kimseye farklı muamele yapmayız. Duygularımı asla işime karıştırmam. Gizli kapaklı hiçbir şeyimiz yok. Yaptığımız her işin de arkasındayız" dedi. 

Topbaş, bu gazetenin belediyeden bilgi almadan gerçekle ilgisi olmayan haberler yaptığını belirtti. İşi feshetmeden önce müteahhit firmanın yetkilisini çağırıp görüşmesinin doğal olduğunu söyleyen Topbaş, şöyle konuştu: "Bu görüşme öncesinde, firma yetkilisiyle görüşeceğimi gazetecilere zaten açıklamıştım. Bize sormadan böyle bir haberi manşete taşıyorlar. Davet edip tabii ki soracağım, ben bir yöneticiyim." 

İstanbul'un hizmet alma ve iş yapma konusunda sorun yaşamamasını istediğini ifade eden Topbaş, MVM Turizm ve Ticaret Ltd. Şti. firmasının 1.5 milyon YTL'lik teminatının belediyeye kalacağını açıkladı. Görüşmede MVM'den gelen yetkilinin mağduriyetini anlattığını belirten Topbaş, yargı yolunun açık olduğunu, kendilerine dava açabileceklerini söylediğini ifade etti. Firmanın 2 yıl kamu ihalelerine girememesi teklifini İçişleri Bakanlığı'na sunduklarını anlatan Topbaş, kararın bakanlıktan çıkacağını söyledi .
İhalenin en düşük fiyat verdiği için MVM'de kaldığını söyleyen Topbaş, konuyla ilgili itirazların da İhale Üst Kurulu tarafından kabul edilmediğini belirtti. Fesih kararının işlem süresine girip girmeyeceği konusunda ihaleyi hukuki olarak değerlendirdiklerini söyleyen Topbaş, şöyle konuştu: "Biz hukuk devletiyiz, hislerimizle hareket edemeyiz. 'Ben yaptım oldu' diyemezsiniz. Bundan sonrası için firmayla ilgili gözden geçirme var. Ancak, bugüne kadar aldığı işler için bizim müdahale etme hakkımız yok. Böyle bir şey olmaz."
iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 15:41:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?