30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Topbaş Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun kafası bir yerlere takılı ama milletin onu nereye takacağını göreceğiz" dedi.


Okmeydanı Okçular Tekkesi Restorasyon Projesi'nin tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, Okmeydanı'ndaki yıkım tartışmalarıyla ilgili olarak, "Yıkımlarla ilgili manipülasyonlar yapıyorlar. Okmeydanı'nda yıkım yok. Net bir kelime kullanıyorum. Böyle bir yıkım olayı yok. Orada ancak bu bölgeyle ilgili geçmişte bir boşaltma yaptık Beyoğlu başkanlığımda bir çalışma yaptık. Büyükşehirden de destek aldık o zaman. 500 yıllık Okçular tekkesinin yerine konması çok
önemli. Orayla ilgili bir tapu konusu var. Buralara tapuların verilmesiyle ilgili Sayın Başbakanımız tarafından gerekli çalışmalar yapıldı" dedi.


Topbaş, Hayrat Vakfı arazisinin maliye arazisiyle değiştirildiğini belirterek, "Hazineye geçti. Buradaki tapular verilecek. Bu planlar yapılarak kimse yerinden mağdur edilmedi. İnsanları tedirgin ediyorlar. Yaptığımız işler ortada. İnsanlarımıza hizmeti görev edindik" diye konuştu.


Basın mensuplarının, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 500 otobüsün ihalesiz alındığı yönündeki iddiası ve "İhalesiz almadığını iddia ediyorsan, ben bu dosyaları alnına çivilerim" sözlerini hatırlatması üzerine Kadir Topbaş, şunları söyledi:
"O çok seviyesiz bir ifade. O ifadeye muhatap dahi olmak istemem. Böyle bir ifadeyi kullanan kişiye İstanbulluların nasıl cevap vereceğini ben sandıkta göreceğim inşallah. Her şey doğru ve yasaldır. Hiçbir şekilde İstanbul'da yasalara aykırı bir şey yoktur. Ellerinde ne varsa gidip yargıya götürebilirler. Ama şu kullandığı ifade çok seviyesiz bir ifade. Karşılığında bir cevap vermek istemiyorum. Dilim varmıyor. O tabii kendi seviyesini gösteriyor. Kendi kültürünü, ahlakını, yapısını gösteriyor vatandaşımız ona sandıkta cevabı verecek".


Topbaş, Kılıçdaroğlu'nun 'İDO'dan 180 milyon TL'lik, nereye gittiği belli olmayan bir harcama yapıldı' şeklindeki iddiasıyla ilgili olarak da, "Biz bunları açıkladık. İlgili şirketimizin yetkilileri bilgi verdi. Biz de konuşmalarımızda söyledik. Hala anlamamış mı? Orada mı takılı kalmış. Demek ki Sayın Kılıçdaroğlu'nun kafası bir yerlere takılı ama milletin onu nereye takacağını göreceğiz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 22:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?