2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Topbaş lalelerine toz kondurmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a dikilen laleler için ayrılan bütçenin büyük bir rakam olmadığını söyledi. 

Rumeli Kavağı vapuruna "Zübeyde Hanım" ismi verilmesiyle ilgili törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gazetecilerin "8.5 milyon lale öncelikli miydi?" yönünde çıkan haberlere ilişkin sorusu üzerine harcanan paranın büyük bir rakam olmadığını söyledi. 

Lalenin öncelikli işlerden biri olduğunu ifade eden Topbaş, "2010 yılının Avrupa Kültür Kenti ilan edilen İstanbul'da çok büyük önemi vardı. 8.5 milyon lale dikildi. Bu laleler, 230 bin insana da ekmek kapısı olacaktır. Dünya Belediye Başkanları Zirvesi'nde bazı belediye başkanları bizden lale soğanı istedi. Silivri'de yetiştirme çalışmaları başladı, Şile'de de serada yetiştirme çalışması başlayacak" dedi. 

Bunun ekonomik değer olarak hem kentin güzelleşmesine hem de vatandaşların ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Topbaş, şöyle konuştu: "Bunu anlamak istemeyenler olabilir. Bunu farklı değerlendirmek isteyenler olabilir. Laleler, 2 trilyon 120 milyar civarında bir rakam tuttu. Bu, İstanbul için büyük bir rakam değil. Kendi bütçesinin 8 bin- 9 bin de 1'i kadar diyebiliriz. Doğru bir iş yaptığımızı düşünüyorum."
iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 16:01:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?