30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Topbaş oyunu kullandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti'nin İstanbul adayı Kadir Topbaş, eşi Özleyiş Topbaş ile birlikte Florya'da oy kullandı.

Seçimlerin İstanbul ve Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulunan Topbaş, CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile aralarında seçim çalışmaları süresince yaşanan gerginliklerle ilgili olarak, "Onlar geride kaldı. Siyasette hiçbir zaman husumet güdülmez" dedi.

Saat 10.30 sıralarında Murat Kölük İlköğretim Okulu'nda eşi ile birlikte oyunu kullanan Kadir Topbaş, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Topbaş, milli iradenin sandığa yansıması temennisinde bulunarak, "Tüm yurttaşlarım umarım ki sandık başına gelirler. İstanbul ve Türkiye için hayırlı olsun" dedi.

Seçim çalışmaları döneminde hafızasında kalanlarla ilgili soru üzerine Topbaş, "Hafızam çok güçlü. Geçtiğimiz bütün seçimlerden de anılarımız var. Bu seçimden de birçok anılarımız var. Demokratik bir yarış. Hoş olmayan ifadeler, maksadını aşan ifadeler duymuş olabiliriz. Onlar geride kaldı. Siyasette hiçbir zaman husumet güdülmez. Vatandaştan ülkenin geleceği için yetki istiyoruz. Bu yetki adına siyasi bir mücadele vardır. Sandıktan sonra yine insanlarla ilişkilerimiz, siyasi parti ilişkilerimiz devam edecektir. Bunu geleceğe taşımak doğru değildir. Bazı ufak tefek sıkıntılar, üzücü ifadeler de olsa onu orada bırakmak en doğrusu" diye konuştu.

Topbaş, seçim sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu ile biraraya gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine ise, "Biraraya gelebiliriz. Karşılaşırız, görüşürüz. İstanbul milletvekili, belki İstanbul'la ilgili talepler çıktığı zaman, onu da takip eder" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 13:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?