30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Topbaş rüşvet iddialarına tepkili

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, hakkındaki rüşvet iddialarına tepki göstererek, "Siyasetin bu kadar kirlenmesi ülke adına çok doğru ve güzel bir şey değil. İnanıyorum ki yargı önünde bunlar gerekli cezalarını alacaklar biz asla bu işin sonunu bırakmayacağız" dedi.

Yenikapı'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, öncelikle Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 4 partili ve İHA muhabiri İsmail Güneş'i taşıyan helikopterin düşmesiyle meydana gelen kazadan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Topbaş, "İnşallah iyi haberler alırız. Kendisini inşallah tekrar aramızda görürüz. Gerçekten üzücü bir sıkıntıyla karşılaştık. Kendisi sevilen, güzel bir insan. 'Allah milletimize, ailesine ve siyasi partisinin mensuplarına bağışlasın' diyorum.
Yapılan çalışmalar var, inşallah sonuçları güzel gelir. Tüm siyasi partilerde olduğu gibi biz de bu olay nedeniyle seçim çalışmalarımıza ara verdik. İnşallah güzel bir sonuç alırız" dedi.

Bir gazetedeki rüşvet iddialarının sorulması üzerine Topbaş, "Çok enteresan, insanın hiç tahmin etmeyeceği, hayatta beklemeyeceği siyasetin bu kadar kirlenmesinin akla gelmeyeceği sürece girdik. Her şey adeta mubah olmuş ve akla hayale gelmeyecek boyutlara ulaşmış. Siyasetin bu kadar kirlenmesi ülke adına çok doğru ve güzel bir şey değil. Seçimlere bu kadar az bir zaman kala böyle manipülasyonların, bizim üzerimizde bir takım soru işaretleri oluşturma adına olduğunu gördüm ve bundan üzüntü duyduğumu
ifade etmek istiyorum. Ahmet İlbar bizim Halk Ekmek'te genel müdür yardımcımız. Diğer şahsı zaten bilmeyiz, tanımayız. Maalesef basına yansıyan şekli görünce de hayretler içinde kaldık. Ben avukatımı çağırdım. Her ikisi hakkında suç duyurusunda bulunması talimatını verdim. Kurum içinde soruşturma açtırıyorum. Kaldı ki orada bahsedilen yakıtlarla ilgili ne İDO, ne de İETT direkt yakıtlara karıştırılacak katkı maddesi alamazlar" dedi.

Topbaş, deniz otobüsleri, feribotlar, gemiler ve İETT'nin aldığı otobüslerin kendi garanti süreleri olduğunu söyledi. Bu araçların, katkı malzemelerini kullanabilmek ve tercih etmeleri gibi bir şansları olamayacağını belirten Kadir Topbaş, "Ancak ilgili firmalar bunu uygun görürlerse bunu tavsiye ederler. Bu da teknik üniversitede denetime tekrar gider ki bugüne kadar İETT bir katkı maddesi kullanmadığını ifade ediyor. İnanıyorum ki yargı önünde bunlar gerekli cezalarını alacaklar. Biz asla bu işin sonunu bırakmayacağız. Bu iş kolay kapanmaz ve bitmez. Bunu kim hangi maksatla nasıl yaptıysa, gerekli cezaları mutlaka alırlar" diye konuştu.

Konuyla ilgili avukatlarının çalışma yaptığını belirten Kadir Topbaş, şunları söyledi:
"Mantıklı düşünülürse, böyle bir işlem yapacak kişi başkanın bizzat ismini vermez. Ben kendi mantığımla bakıyorum vermez. İsim veriliyorsa demek ki burada çok hassas, bilerek ve bilinçli bir şekilde işlem yapıldığının anlaşıldığı ortaya çıkıyor. Yoksa bu gizli kapaklı bir işlem olsa bile gizli kapaklı şifreler kullanılır. Şifre kullanmadan direkt başkanın ismini veriyorsa demek ki bu bilinçli ve bilgili olarak yapılmış ve getirilmiş. Bununla ilgili avukatlarımız çalışmalarını yapıyor, sonuçlarını birlikte göreceğiz. Ne kadar çirkin siyaset yaparlarsa yapsınlar, çamur atsalar bile bizde izi kalmaz. Ama maalesef bu hiç akla gelmeyecek boyutta farklı bir tavır, bir tarz yöntem. İş buralara kadar getirildiyse Türk siyasi hayatı için kaygı verici olduğunu burada ifade etmek istiyorum. Gereken soruşturmanın hemen başlatılması talimatını verdim. Her ikisi hakkında savcılığa suç duyurusu verilecek. Tabii ki burada genel müdürün kendi ifadelerini bilmiyorum. Bana ulaşan, bilgisi olmadığını söylüyor ama telefondan bahsedildiğine göre burada ne var ne yok hepsi açıklığa kavuşacaktır. Arkasını bırakmayacağız. 'Pes doğrusu' dedirtecek boyutta. Akıl sır ermeyecek boyutta. Nasıl becermişler bu işi merak ediyorum. Telefonu bir yerdemi bıraktılar, birisimi aldı kullandı. Çok kötü, çok çirkin. Siyaset bu kadar kirletilmemeli, siyaset adına bunlar yapılmamalı."
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 17:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?