30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Topbaş seçim startını verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Yılda 80 kilometre metro yapacağım" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nu hayal satmakla suçlayarak, "Bunun kaynağını nereden bulacaksınız' diye sormak lazım. Hayal satarak, 'Şu kadar fakire, dar gelirliye maaş bağlayacağız' diyerek vatandaşların umutlarıyla böyle oynanmaz. Ancak yıllarca hep bunları yaptılar. Hep böyle hayal sattılar" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yerel seçim çalışmalarına hız verdi. Topbaş, Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün ve AK Parti'nin Sarıyer Belediye Başkanı Adayı Mehmet Akif Şişmanoğlu ile birlikte ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

Başkan Topbaş, gezisi sırasında cadde üzerindeki ayakkabı boyacısına ayakkabılarını boyatarak bir süre sohbet etti. Gezi sırasında 75 yaşındaki Nezahat Suyolcu adlı vatandaş Topbaş'ın yanağını okşayarak, "Sizin için dua ediyorum sürekli. Allah yardımcınız olsun" dedi. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Altınşehir'deki açıklamalarının sorulması üzerine, "Altınşehir CHP yönetimi döneminde ortaya çıkmış, en sorunlu bölgelerden biri. Altyapısını, su atıksu kanallarını ve doğalgazını tamamlıyoruz. Bir tek orası kaldı. CHP döneminin sıkıntılarını temizlemek bize düşüyor. Bir tek orası kalmıştı, çalışmalarımız hızla sürüyor. Bunları da çamur çekiyor demek ki. Çamurlu bölgelere doğru gidiyorlar" diye konuştu.

Başkan Kadir Topbaş, bir gazetecinin "Karşı tarafta çizme-çamur üzerinden bir belediye başkanlığı yarışı var" demesi üzerine, "Onların hayatı böyle. Tabi ki kendilerini çamur çekmiş. Ama bilmiyorlar ki CHP döneminden kalma son nokta orası. İstanbul'un Pendik, Maltepe, Tuzla ve Sarıyer gibi birçok yerinde onların bıraktığı çöpleri, çukurları ve çamurları biz yok ettik" dedi. "Kılıçdaroğlu bugün Tuzla tarafında. Ne diyorsunuz?" sorusuna da Topbaş, "Orası da İstanbul, kendisi biliyordur herhalde" şeklinde esprili bir yanıt verdi. Kadir Topbaş, "En zorlu seçiminizin bu olacağı söyleniyor" sözüne ise, "Ben 37 yıldır siyasetteyim ve çok seçim geçirdim. Neler gördüm. Biz önümüze bakıyoruz" cevabını verdi.

Kadir Topbaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Yılda 80 kilometre metro yapacağım" sözünün hatırlatılması üzerine de şu cevabı verdi; "Yılda 80 kilometre metro yapmak demek yılda 4 milyar dolar demek. 'Bunun kaynağını nereden bulacaksınız' diye sormak lazım. Hayal satarak, 'Şu kadar fakire, dar gelirliye maaş bağlayacağız' diyerek vatandaşların umutlarıyla böyle oynanmaz. Ancak yıllarca hep bunları yaptılar. Hep böyle hayal sattılar. Herkes siyaseti etik kurallara göre yapmalı. Biz göreve geldiğimizde yılda 2.5 kilometre olan metro yapımını 15 kilometreye çıkardık. Cuma günü Sayın Başbakanımızın katılımıyla Şişhane-Taksim ve 4. Levent-Atatürk Oto Sanayi arasındaki 7.5 kilometrelik metro duraklarını açacağız. Darüşşafaka İstasyonu'nu ise bu yıl içinde bitireceğiz. Seçim çalışmalarımın bir düello şeklinde olmasını asla istemiyorum. Yaptığımız işler bizi yeterince anlatıyor ve en doğru kararı İstanbullular sandıkta verecek. Bu bir yarıştır. Bu yarışın sonucu sandıkta ortaya çıkar. Şimdiden herkese hayırlı olsun."

"KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP VERMEYECEĞİM!"

Başkan Topbaş, açıklamalarını şöyle sürdürdü; "Ben polemiğe girerek Sayın Kılıçdaroğlu'na cevap vermek istemiyorum. Bunu açık ve net olarak söylüyorum. Polemikle siyaset yapmak istemiyorum. Vatandaş zaten gerginlik, sürtüşme ve kavga istemiyor. Bu reyting açısından medyanın işine gelebilir. Ancak biz buna fırsat verirsek bu ülke çok şeyler kaybeder. Tıpkı geçmişte olduğu gibi. Geçmiş dönemin mantığıyla siyaset yapmak istemiyoruz. Herkes kendisinin birikimini, kente katabileceklerini ortaya koyar, düşüncelerini aktarır. Kararı vatandaş verir. Dilara yavrumuzun öldüğü Tavukçu Deresi'nin ıslahından önce dere üzerine yapılan kaçak yapılar onların döneminden kalma. Altyapı yok, hiçbir şey yok. Bunları hep biz İstanbul'da yaşadık. Bilmezler onlar. Sayın Kılıçdaroğlu bilmez. İstanbul'u bilmez ki nasıl oldu bunlar bilsin. İstanbul bir ülke özelliğinde bir şehir. Onların döneminden kalan çöp, çamur, çukur temizlendi. Yine onların döneminden kalan kaçak yapılar yıkılarak Tavukçu Deresi'nin ıslahını tamamladık."

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 21:30:00
Güncelleme :28 Ocak 2009 Çarşamba 21:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?