4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Topbaş'a 31 milyon YTL ceza

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bakırköy Belediyesinin, Bakırköy Adliye Sarayı kavşağı yolunda kamulaştırma yapılmadığı ve bedeli ödenmediği gerekçesiyle yargıya gittiğini belirterek, "Maalesef yargıya gitti ve bizi 31 milyon YTL'lik cezaya mahkum ettirdi" dedi.

Topbaş, İstanbul Ticaret Odası ile Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Ara Güler'in fotoğraflarından oluşan "İstanbul'da Alın Teri" sergisinin açılışına katıldı.

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Topbaş, bir gazetecinin, "Seyrantepe üzerinden ikinci köprüye bağlantı yolu ne zaman bitecek, trafiği rahatlatacak mı?" sorusu üzerine, bunun, o bölgedeki trafiği rahatlatmak için uzun yıllardır düşünülen önemli bir proje olduğunu söyledi.

Topbaş, "Birkaç günlük işi kaldı, bitmek üzere. Yolun, Seyrantepe bölgesine ciddi bir rahatlama getireceğine inanıyorum ama en büyük rahatlığı bu yıl sonuna kadar açmayı planladığımız Şişhane-Atatürk Sanayi Sitesi Metrosu getirecek" diye konuştu.

Bir başka soru üzerine Topbaş, belediyelerin birleştirilmesi kararını doğru bulduğunu ifade ederek, böylece hizmetlerin daha etkin verileceğini bildirdi.

Topbaş, sanayi kenti olmak zorunda olan İstanbul'un dünyada bir finans merkezi olma şansı bulunduğunu belirterek, bu bakımdan Merkez Bankasının İstanbul'a taşınmasını doğru bulduğunu kaydetti. Topbaş, "İstanbul niye Tokyo ile New York ile yarışan bir şehir olmasın" dedi.

"ÇOK HOŞ VE DOĞRU DEĞİL"

Bugün basına yansıyan, "Büyükşehir Belediyesi ile Bakırköy Belediyesi arasındaki kamulaştırma sorununa açıklık getirir misiniz?" sorusu üzerine Kadir Topbaş, şunları söyledi: "Bakırköy'de adliye sarayı olarak inşaatı devam eden bir yer vardı.

Buraya erişim noktasında yol yapımı bizden talep edilmişti. Ulaşım planlarımıza işlenen bu çalışmanın geçtiği güzergah Bakırköy Belediyesine ait bir arazi üzerinden de geçiriyordu. Bakırköy Belediyesi kısmen kendisi de bu yerde yol düzenlemesi yapmıştı. Buna paralel olarak Büyükşehir Belediyesi bu çalışmayı yaptı. Bakırköy Belediyesi de kalkıp 'Burada kamulaştırma yapılmadı, bedeli ilçemize ödenmeliydi' diye maalesef yargıya gitti ve bizi 31 milyon YTL'lik cezaya mahkum ettirdi.

Biz de bunu temyiz ettik, yargı süreci devam ediyor." Topbaş, belediyeler arasındaki hizmet anlayışında siyasi gerginlikler olmasını istemediklerini ifade ederek, yerel yönetimlerin beraber çalışması gereken ve birbirine destek olması gereken kurumlar olduğunu vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin tüm belediyelerin üzerinde bir şemsiye olduğunu dile getiren Topbaş, şöyle konuştu: 

"Biz bu bölgelere hizmet yaparken engellenmesi, ilçe boyutunda ruhsat verilmemesi ve özellikle bu tip adımlar atılmasının çok hoş ve doğru olmadığını düşünüyorum. Bunun da değerlendirmesini Bakırköylülere ve İstanbullulara bırakıyorum. Çünkü bu kaynaklar hepinizin, herkesin, tüm vatandaşların haklarıdır. Kalkıp da Bakırköy Belediyesinin kendi mülkiyetinde olan bir yere bedel ödememizi ve kamulaştırma yapmamızı  istemesini çok doğru bulmuyorum. Belediyeler arası ilişkiler bu boyuta
gelmemeli, yanlı bir adım olarak düşünüyorum. Bakırköy Belediye Başkanı'nın düşüncesi ve takdiridir."

AA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 17:59:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?