20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Topbaş'a Bakan teşekkürü

Ataköy Olimpiyat Evi’ndeki İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Toplantısı’na Bakan Şahin ile Başkan Kadir Topbaş’ın yanı sıra, İstanbul Valisi muammer Güler, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof, Dr. Ramazan Evren ile Olimpiyat Komitesi Üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Mehmet Ali Şahin, "Olağanüstü bir gayretle Atatürk Olimpiyat Stadı’nın çevresini, önemli bir sınava hazırladı. Çarşamba gününe şu andan itibaren hazır. Birkaç rötuş var. Onları da hızlı bir şekilde yapıyorlar. Problemsiz şekilde şampiyonlar ligi finalini atlatacağımızı düşünüyorum" dedi.

’Olimpiyat Stadı cazibe merkezi olacak’

Olimpiyat Stadı’nı Final Maçı’na hazırlayan Topbaş’a teşekkür eden Bakan Şahin, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. Çok ciddi bir harcama da yaptılar" diye konuştu.

Şahin, açıklamalarını şöyle sürdürdü; "Olimpiyat Stadı ve çevresini, sporda bir cazibe merkezi haline getirmemiz, bir kompleks haline getirmemiz gerekiyor. Futbol Federasyonu Başkanlığı buraya taşınacak biliyorsunuz. Orayı, değişik spor etkinliklerinin yapılacağı bir merkez haline getirmek ve çevrede yeni spor tesisleri yapmaya ihtiyacımız var. Kadir Bey’in, çevrede yeni spor alanları yapma düşüncesi de var. Futbol Federasyonu da, burayı milli takımlar için kamp merkezi yapmayı düşünüyor. Ben inanıyorum ki orası, birkaç sene sonra sadece futbol için değil, belki 10’a yakın spor branşının yapılabileceği bir mekan haline gelebilir."


Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 19:11:51
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 13:26:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?