30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Topbaş'dan 30 bin konut sözü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenyurt Belediye hizmetlerinin toplu açılış töreni ile 4. Etap anahtar teslim törenine katıldı. Kiptaş'ın 768 konutun 4. etap anahtar teslimini yapan Topbaş, 30 bin aileyi ev sahibi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Törene İBB Başkanı Kadir Topbaş, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile çok sayıda Ak Parti'li ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören hizmetlere ilişkin görüntülerin sinevizyon görüntüleri ile devam etti.

Törende konuşan Topbaş, "Bugün burada yeni oluşan bir ilçe boyutundan da öte sanki Anadolu'daki bir kentin yaptığı hizmeti açarcasına hizmetleri açıyoruz. Esenyurt'u gayet iyi biliyorum. İlk yerleşime açıldığı zamandı. Bu bölgelerde yaşanan sıkıntıları biliyorum. Şu anaartel olarak gördüğümüz çamur deryasını da biliyorum. Aslında baştan yapılıp bölge planlı bir hale gelseydi bugün çok farklı Esenyurt olurdu. Medeniyetleri insanlar kuruyor insanlar yıkıyor" diye konuştu.

Topbaş, "Avcılar'da Firuzköy'de bir park açılışına Deniz Baykal'ı getirdiler. Burada bunların kat be katı yapılmakta. Diyoruz ki gelin Esenyurt'u görün ne oldu, hangi noktaya geldik. Daha birçok iş var bu gidişat güzel bir gidişat" diye konuştu.

30 bin aileyi ev sahibi yapmayı hedeflediklerini söyleyen Topbaş, "Burada Kiptaş'ın 768 konutun 4. etap anahtar teslimini yapacağız. 30 bin aileyi ev sahibi yapmayı hedefledik. Şu an bir bölümü bitti ve devam edeceğiz. 5 yılda 5 katrilyon yatırım yapıldı. Burada sular akmıyordu, su yoktu. Bidonlarla su bulmaya gidiyor omuzlarda su taşıyordunuz o dönemler unutulmadı. 3 bin 590 metre dere ıslahı yapıldı. 112 milyon lira harcandı. Sadece İSKİ'nin yaptığı yatırımlardı. Metrobüs Avcılar'dan Zincirlikuyu'ya çalışıyor daha sonra Avcılar'dan Beylikdüzü'ne uzatılacak" şeklinde konuştu.

Topbaş'ın ardından konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "5 yıllık karnemizi arz etmek için bu açılışı düzenledik. Bu tabloda olmayanlar da var bu listede. Bu listeye ufak tefek işleri yazmıyoruz. Yanımızda Avcılar var yatırım programı elimde okuyayım karar verin. 20 yıllık ilçedir orası. Biz daha yeni ilçe olduk. Saat kulesi yapmış, bilgi kulesi yapmış. 5 yıldır Esenyurt'ta sizinle çalışıyorum. 77 yılda 19 okul yapıldı. 5 yılda 23 okul yaptık. Sen ne yapacaksın yapacağın şeyi önceden bilmen
lazım. Park mı yapacaksın 34 dönüm park var öyle parklar yaptık ki saatlerce gez yorulursun.

Yapacağın şeyi bilmen lazım, gideceğin yere hedef koyman lazım.
650 araçlık otopark yaptık. Size başka yapacak şey kalmadı. Sadece konuşmak kaldı. Çok modern mezarlıklar yapacağız diyorlar Avrupa'daki gibi içinden yol geçen çiçekler falan yapacağız diyor, diğerleri mezarlık yapacağız diyor. Yapamazsın mezarlık senin işin değil büyükşehirin işi yapamazsın. 5 yıldır biz burada etnik ayrım yapmadık Kürt, Türk, Laz, Çerkez ayrımı yapmadık. Siz 29 Mart'ta sandıkların dibinde kalacaksınız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 23:30:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.bizkonyaliyiz.com IP: 88.234.153.xxx Tarih : 1.03.2009 10:22:29

sayın kadir tobaş ve esenyurt belediye başkanına teşekürlerimi sunarım