30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Topbaş'ın oy umudu metrobüste

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, açılan bir pankartla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a padişah benzetmesi yapılması konusunda, "Padişahlık dönemi bitti, artık demokratik bir süreçte yaşıyoruz. Çok esprili değil. Ama kendince böyle bir espri, gönlünde böyle bir yer tutmuş olabilir o kişi" dedi.

Metrobüsün İstanbullular tarafından çok sevildiğini ve hizmetlerinin devam edeceğini belirten Topbaş, "Alacağımız oy zannediyorum yüzde 50'leri geçer" diye konuştu.

Seçim çalışmaları kapsamında Arnavutköy'de bulunan Topbaş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Dün başlayan Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrübos hattının büyük ilgi gördüğünü belirten Topbaş, "İstanbullular metrobüsü beğendi. Dün özellikle köprüden karşıya geçişlerde, ağırlıkla akşam geçişlerinde ciddi bir talep yoğunluğu oluştu. Bu da gösteriyor ki artık insanlarımız toplu taşımaya doğru yöneliyorlar. Bu bir sosyalleşme. Halkın her katmanı bu konuda mutabakat içinde" dedi.

Kadir Topbaş, toplu taşıma araçlarının tercih edilmesiyle birlikte ciddi anlamda bir ekonomik tasarruf sağlandığını söyledi. Bunun, çevre açısından da önemli bir adım olduğunu ifade eden Kadir Topbaş, metrobüsün eksiklikleriyle ilgili şunları söyledi:

"Şu anda bizim durak diye gördüklerimiz istasyon aslında. Diğerlerini de değiştireceğiz. Yeni bir çalışma yapıyoruz. Yürüyen merdivenleriyle üste platform yapmak suretiyle yukarıda turnikelerden geçilecek. Gişeler, büfeler ve gazete bayileri üstte olacak."

Kadir Topbaş, CHP'nin İBB adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun projelerini açıklayacağı toplantısının sorulması üzerine, "O henüz projelerini açıklayacak. Biz projelerimizi hayata geçirdik. İşlerimizi bitirmeye devam ediyoruz. İş yapıyoruz, birileri laf üretiyor. Aramızdaki fark bu. Onlar daha açıklayacak, 'yapacağız' diyecekler. Cek cakla konuşacaklar. Bizler yaptık, bitirdik, devam ediyoruz. İşlerimiz ortada, işlerimiz bizi zaten ortada" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 21:16:31
Güncelleme :4 Mart 2009 Çarşamba 21:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?