6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Topbaş'tan Alibeyköy Barajı açıklaması

BAŞKAN TOPBAŞ, ALİBEYKÖY BARAJ GÖLÜ'NÜN DURUMUNU DEĞERLENDİRDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Alibeyköy Baraj Gölü'ne dökülen koyu renkli ve kötü kokulu akıntının içme suyu arıtma tesisinin çökeltisi olduğunu ve borunun iki gün önce kapatıldığını söyledi.

Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulunan Başkan Kadir Topbaş, basın mensuplarının Alibeyköy Baraj Gölü'nün kirlenmesiyle ilgili sorularına yanıt verdi. Topbaş, "Bunun hemen yan tarafında yapılmış olan içme suyu arıtma tesisinin çamur çökeltisinden üstteki yüzeysel su, daha önceleri taşmaları buraya gitsin diye düşünülen bir boru vardı. Buradan kuraklık döneminde akıntı olmuş ama onun önünü kesmişler. O su kesilmiş, 2 gün önce önü kapatılmış. İçme suyu arıtma tesisinde de çökelti havuzları var. Oradan alınan atık suyun kuraklık döneminde çıkışı vardı. Eskiden yapılmış bir boru, o da kapatılmış" dedi.

Topbaş, Cennet Mahallesi'ndeki bir araziyle ilgili CHP'li Çetin Soysal'ın suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. CHP'lilerin de detayını araştırmadığını kaydeden Topbaş, "CHP'nin yöntemi, tarzı bu. Bu konuyla ilgili detaylı bilgiyi Sayın Kılıçdaroğlu'na sorsalardı, alırlardı. Kendisi bunun yanıtını gayet iyi verirdi. Ama demek ki heyecanlı olan bazı tipler var ve bu heyecanlarını bastıramıyorlar. Bu yer bağışlanan bir yer değil. Atatürk'ün, Atatürk Ormanı dışında kalmak koşuluyla Cennet Mahallesi Yeşilova, Florya ve Yeşilköy'ün bir bölümü olmak üzere Pars ailesine vermişti. Pars ailesi de bunu hastane alanı olarak sattı. Bağış değil bedel aldı. 1994'te Sayın Moğoltay'ın bakan olduğu dönemde SSK'nın başında da Sayın Kılıçdaroğlu, bu araziyi satılmak üzere Emlak Bank'a devretti. Neler yapıyorlar bakın" şeklinde konuştu.

"Yağız hırsız ev sahibini bastırır" sözünü hatırlatan Başkan Kadir Topbaş, "Bunlar böyle. Kendi yaptıkları suçu bize yaftalamak istiyorlar. Zamanında satın alınmış, Moğoltay'ın bakan, Kılıçdaroğlu'nun genel müdür olduğu dönemde satılmak üzere Emlak Bank'a verilmiş. Daha sonra TOKİ'ye geçmiş. TOKİ imar yapmış, ihale yapmış. İhaleyi kazananlar kendi teminatlarını yakmışlar. TOKİ'nin yaptığı iki kat bodrum dışına biz itiraz etmişiz. Daha sonra düşürülerek başka bir imar çıkartılmış. Daha sonra ihale yapılmış satılmış. İhale açık, herkesin girebileceği ihale. Bu arazinin yol haritası böyle" diye konuştu.

BAŞKAN TOPBAŞ, ALİBEYKÖY BARAJ GÖLÜ'NÜN DURUMUNU DEĞERLENDİRDİ
BAŞKAN TOPBAŞ, ALİBEYKÖY BARAJ GÖLÜ'NÜN DURUMUNU DEĞERLENDİRDİ
BAŞKAN TOPBAŞ, ALİBEYKÖY BARAJ GÖLÜ'NÜN DURUMUNU DEĞERLENDİRDİ
BAŞKAN TOPBAŞ, ALİBEYKÖY BARAJ GÖLÜ'NÜN DURUMUNU DEĞERLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 13:37:00
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 09:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?