7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Topbaş’tan Brüksel’de AB kulisi

17 Aralık zirvesi öncesi Brüksel’de Türkiye için kulis yapanlar arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da vardı. 

 Brüksel’deki Türk mahallesi Skarbek’i ziyaret eden Topbaş, hem burada yaşayan Türklerle görüştü, hem de AB üyeliği için Belçikalılar’ın desteğini almaya çalıştı

Türkiye 17 aralık zirvesinden çıkacak kararlara kilitlenmiş beklerken, Belçika’nın ve AB’nin başkenti Brüksel’de çok sayıda yetkili Ankara için kulis yapmaya çalışıyor.

Bu yetkililerin arasında İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş da bulunuyor.


Topbaş üç günlük Brüksel gezisi sırasında Brüksel’deki Türk Mahallesi Skarbek’i ziyaret etti. Topbaş hem Türkler hem de burada yaşayan Belçikalılarla görüştü.

Topbaş buradaki açıklamasında Güneydoğu’daki durum ve Ermeni soykırımı iddialarının Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği yolunda büyük bir sorun oluşturmayacağını belirtti.

Topbaş’ın ziyaretinden sonra mikrofonlara konuşan Belçikalı Skarbek sakinleri farklı görüşler dile getirdi.

Bazıları Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğinden yana olduğunu, ancak özellikle kadınların durumlarının iyileştirilmesi, ve Kürt sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı. Bazılarıysa Türkiye’yi Avrupalı kabul etmediklerini belirterek AB üyeliğine karşı çıktı.

İstanbul
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 16:27:05
Güncelleme :16 Aralık 2004 Perşembe 16:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?