7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Topbaş'tan hayırseverlere yemek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Florya’daki sosyal tesislerinde verilen yemeğe, Çelik’in yanısıra, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ve kampanyaya destek veren hayırseverler katıldı.
Törende ilk konuşmayı yapan Kadir Topbaş, İstanbul’da zamanla eğitim alanlarının yetmez hale geldiğini ifade etti. Topbaş, "İstanbul’da her yıl 2 bin derslik yapılması durumunda bile ancak yerimizde saymış oluyoruz" dedi.

Topbaş’ın ardından söz alan İstanbul Valisi Muammer Güler ise bu yıl İstanbul’da milli eğitim alanında önemli gelişmeler kaydedildiğini vurguladı. Deprem analiz sonuçlarının hemen geldiğini belirten Güler, "Gelen sonuçlara göre 47 okulun boşaltılması yoluna gidildi. Ancak yerine hemen yenisi hem de daha iyi şekilde yapılacak. Çocuklarımızı deprem riski olan okullarda okutmanın vebalini alamazdık. Şubat ayı içinde hazırlıklara başlamıştık. Ancak okullar açıldığı halde yalvara yalvara yer tespiti yaptık. Biz bu davanın altından kalkmalıyız. Çocuklarımız AB’deki çocuklarla ancak eğitim yoluyla yarışabilir. İstanbul’da hedef sınıfları 35 öğrenciye çekebilmektir" dedi.

Yemekte son sözü alan Hüseyin Çelik kısa bir selamlama konuşması yaptı. Çelik, "Konunun ayrıntılarını yarın düzenlenecek toplantıya saklıyorum" dedi ve hayırseverlere teşekkür etti.

iha-istanbul
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 11:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?