6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Topbaş'tan ihracatçılara ziyaret

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı'yı ziyaret etti. Dış Ticaret Kompleksi'nde gerçekleştirilen ziyarette Kadir Topbaş, "Yerel Kalkınma Projesi"ni anlatarak ihracata etkilerine ilişkin bilgi verdi.
Dış Ticaret Kompleksi'ne endüstri mühendisi oğlu Hüseyin Topbaş ile birlikte gelen Kadir Topbaş, burada Oğuz Satıcı ve ihracatçılarla bir araya geldi.

Stratejik ve global arenada Türkiye'yi temsil eden ihracatçıların fikirlerini almak için böyle bir ziyaret gerçekleştirdiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Topbaş, "İstanbul gibi uzun yıllar uluslararası mal, para ve ticaret hareketlerinde önemli ve hayati bir yer taşıyan bir kentin başkanı olacak kişinin, uluslararası bir sorumluluğu olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü böylesi bir hamle adına her zaman sizlerle birlikte olacağımıza, kalplerimizdeki bayrağı daha yükseklere taşıma adına şevk ve heyecanımızı yitirmeden çalışacağımıza inanıyorum. Zaten benzersiz bir dünya kenti olan İstanbul'un uluslararası alanda bir lider kent olmasını, sadece statik bir hadise olarak değil dünyanın her köşesinde her dakika gelişen, bitmek bilyen bir tanıtım çabası olarak algılamaktayım. Dünyanın bugün geldiği noktada, şehirler ekonomik anlayışları vizyonlarıyla rekabet ediyorlar. Belediye başkanları ve bölgesel idareciler, hem dünyanın çeşitli bölgelerinde kendilerini tanıtarak bir global cazibe alanı oluşturulmaya çalışıyorlar hem de kendi kentlerinin merkez kaç yapısı içinde üretim, ticaret ve hizmet alanlar oluşturmaya azami önem veriyorlar" dedi.
"Hep birlikte oluşturulacağımız platformlarla ne gerekirse onu yapacağız" diyen Topbaş, konuşmasına şöyle devam etti:
"Kuralların koyulduğu ve işlediği bir kent olmalı İstanbul. Selçuklu bile bir kent kurduğu zaman ilk önce sosyal merkezleri ve alt yapıyı hazırlıyor. Ondan sonra şehirleri bu merkezlerin etrafında inşa ediyordu. Fakat İstanbul'da bu tür yerler çok az. Düzenli olarak bilinen çok sayıda ilçe şehir düzenini taşımıyor. Sadece barınma ihtiyacını karşılıyor. El birliği ile bunları düzelteceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2004 Çarşamba 15:54:03
Güncelleme :10 Mart 2004 Çarşamba 16:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?