3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Topbaş'tan İstanbul'a su müjdesi

Belediye Başkanı Kadir Topbaş, mevcut tasarrufun devam etmesi durumunda bu yıl İstanbul'da su sorunu yaşanmayacağını söyledi.

Topbaş, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında Toscana Eyaleti Siena Belediye Başkanı Fabio Ceccherini, Monte Dei Paschi ve Siena Vakfı Başkanı Gabriello Mancini, Monte Dei Paschi Bankası CEO'su Guiseppe Mussari, Siena ve Floransa Yüksek Anıtlar Kurulu Başkanı Giovanni Bulian'ı kabul ederek bir süre görüştü.

Kadir Topbaş, gazetecilerin, İstanbul'daki son yağışlar ve kentteki su durumuna ilişkin sorularını da yanıtladı.

Topbaş, son yağan yağmurlarla barajlardaki doluluk oranının yüzde 42,6'ya yükseldiğini belirterek, "Mevcut tasarrufun devam etmesi durumunda bu yıl İstanbul'da su sorunu yaşanmayacak. Vatandaşlarımızdan 2009 yılını düşünerek tasarrufa devam etmelerini istiyorum" dedi.

Barajlardaki su durumunun umut verici olduğunu ifade eden Topbaş, şunları kaydetti:

"İstanbul'da şu anda barajlarda 371 milyon metre küp suyumuz var. Geçen yıl bu günlerde oran yüzde 56'lar nispetindeydi. İdare edersek, aynı tasarrufa devam edersek yazı geçiririz. Söylediğimiz gibi İstanbul'un suyunu kesmeyeceğiz. Su sıkıntısı yaşatmayacağız. Ancak bunu hep birlikte başaracağız. İSKİ su tedariki için gerekli çalışmaları yapıyor, ancak İstanbullulardan özellikle tasarrufa devam etmelerini istiyorum."

aa
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 23:01:09
Güncelleme :27 Mart 2008 Perşembe 10:25:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?