30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Topbaş'tan Kavuncu'ya kutlama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eyüp Belediyesi ve AK Parti Eyüp İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti.
İstanbul Fatih ve Kağıthane belediyelerinin ardından Eyüp'e gelen Başkan, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu'yu seçimlerdeki başarısı nedeniyle kutladı.

Başkanlık makamında bir süre oturarak Kavuncu ile görüş alışverişinde bulunan Başkan Topbaş, ardından AK Parti Eyüp İlçe Teşkilatı'na geçti. Eyüp Sultan Meydanı'ndan teşkilata giderken halkın ve esnafın sevgi tezahüratları ve ilgisiyle karşılaşan Topbaş, AK Parti Eyüp İlçe Teşkilatı Başkanı Seçkin Turan ve bir grup partili tarafından karşılandı. Topbaş, teşkilatta yaptığı konuşmasına partililere seçim sürecinde yaptıkları çalışmalar, hizmetler nedeniyle teşekkür ederek başladı.

Parti teşkilatlarında görev yapmanın "gönül, yürek ve azim" gerektirdiğini vurgulayan Kadir Topbaş şunları söyledi:
"Biz güçlü bir iktidar partisinin mensuplarıyız. Bu desteği sizler vermeseydiniz, faaliyetleriniz, hizmetleriniz olmasaydı, yerel seçimlerde bu başarıyı sağlayamazdık. Seçim sürecinde haksız yere saldırılara, manipülasyonlara maruz kaldık. Sizlerin sahip çıkması bu dönemde çok önemliydi. Yapılan aleyhte çalışmalar bir sonuç vermedi. Çünkü biz bir aileyiz. Şimdi seçim sürecini atlattık. Küçümsenmeyecek bir sonuç elde ettik. 26 ilçeyi geri aldık.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine, 2. kez tarihte görülmemiş bir şekilde halkımız tarafından getirildik. Bu görevin 2. kez bana verilmesi onur verici bir durumdur. Bu şeref herkese nasip olmaz. Sizler gibi isimsiz kahramanlar, evlerini, ailelerini ihmal eden teşkilat mensuplarımızın emeği boşa gitmedi. 5 yılda yaptığımız işlerin çoğunu birlikte başardık. Bu hizmetlerimiz de sürecek. Miniatürk'ün yanındaki çadırda 5 yılın özeti yer alıyor. Bu kadar işi yapmak bize nasip oldu."

Şimdi yeni bir sürecin başladığını ve genel seçime hazırlanılması gerektiğini kaydeden Kadir Topbaş, "Sadece hizmet yetmez. Bizler daha çok halkın yanında, daha çok halkla içiçe olmak zorundayız. İşte bu bizim bütün yorgunluğumuzu alıyor. 2.5 sene sonra genel seçimler var. Türkiye'de yüzde 30'un üstü iktidar oluyor. Bu çok ciddi bir orandır. Seçimden sonra yapılan spekülasyonlara halkımız inanmadı. Ak Parti seçimden 1. parti olarak çıkmış, hem de iki partinin oylarının toplamından daha fazla bir oy almıştır. Oy farkımız 532 bindir. Bu rakamı küçümsüyorlar. Bunu şöyle de yorumlayabiliriz: 2004 seçimlerinde 1 milyon 917 bin 500 oy almıştık. Bu seçimlerde 3 milyon 83 bin oy aldık. Biz bu gücümüzün farkındayız. Milletimizin ikazlarını da dikkate alırız. Daha çok çalışırız. Sizler partililer olarak vatandaşların taleplerini bize aktaracaksınız" dedi.

Yıllar boyunca sorunlarla boğuşan İstanbul'un son beş yıl boyunca birçok önemli probleminin çözüldüğünü ifade eden Kadir Topbaş, şöyle konuştu:
"Su problemi çözüldü. Yüzde 99 her yere doğalgaz götürüldü. Bugün sadece İstanbul'un içi değil, Ağva, Silivri, Adalar dahil çevredeki her yerde doğalgaz var. Biz eskiden yağışlı günler olduğunda 3 bine yakın ihbar alırdık. Şehrimiz bugün güllük gülistanlık, her tarafı çiçeklerle, lalelerle dolu, metrosuyla, metrobüsüyle dünyanın en önemli şehirlerinden biri haline geldi. Biz 205 adet kavşak-üst geçit yaptırdık. Tüm Cumhuriyet tarihi boyunca toplam 57 tane yapılmış. Biz 2.5 katı bir hizmet sunduk. Bugün dünya ülkelerinin en önemli şehri oldu Istanbul. Dünya Su Forumu gibi 33 bin katılımcının konuk olduğu bir organizasyon ve Medeniyetler İttifakı gibi önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Yine Ekim ayında IMF, Dünya Bankası kongreleri İstanbul'da yapılacak"

"90 BİNİN ÜZERİNDE İŞSİZİ İŞ SAHİBİ YAPTIK"
İstanbul kentine yapılan yatırımlardan istihdam olanakları doğduğunu ve 90 binin üzerinde işsize iş imkanı sunulduğunu anlatan Kadir Topbaş, "Ne kadar çok turist gelirse, ekonomik durum o kadar düzelir ve istihdam artar" diye konuştu.
Şu sıralarda düzenlenen Lale Festivali'ne de vurgu yapan Topbaş, "Laleleri çevre köylerden Şile, Silivri, Ağva'daki köylüler üretiyor. Köyden kente göç artıyor. Şehirler dünyalar kirleniyor, arı nesli yüzde 30 azalmış. İnsanlar doğadaki ekoloik zincirin birer halkasıdır. Doğadaki her canlının bir rolü vardır. Her biri gereklidir. Ektiğimiz çiçekler ekoloik dengeyi oluşturuyor.

Eğer siz bu dengeyi bozarsanız, zincir boyut değiştirir. Yağmur yağmaz, hastalıklar ortaya çıkar. Avustralya kıtası bundan binlerce yıl önce Britanya kıtasına bağlanınca İngilizler hobi olsun diye adada tavşan, sürek avına çıkmak için adaya tavşan koymuşlar. Bu tavşanlar çoğalmış, önünü alamamışlar. Kartal getirtip azaltmak istemişler ama başaramamışlar. Ekoloik denge altüst olmuş. Bu dengenin bozulması önü alınamayacak sorunlar doğurur. Her hayvanın, her bitkinin bu dengede bir rolü vardır. Siz bu sistem olmazsa yaşayamazsınız. İnsan yaşamı riske girer. Bizler bu kentin geleceğini kurgulamak adına insanların mutluluk duyacağı ortamlar hazırlıyoruz. Sizler hiçbir zaman başınız eğik olmadan dik bir şekilde, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeden koşan adam olacaksınız. Geriye bakarsanız düşersiniz. Biz koşuyoruz ve koşmaya da devam edeceğiz."
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 12:11:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?