30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Topbaş'tan toplu açılış

Ümraniye'de yatırım ve hizmetlerin toplu açılış törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bizim onlardan farkımız biz hizmet, onlar laf üretiyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ümraniye'de yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış törenine katıldı. Törende ilk olarak konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 40 yıldan beri ilçe olan Ümraniye'nin daha hiç bu kadar hizmet almadığını söyledi.

Can, "Bunlar yapılacaklar yanında çok küçük kalır, daha çok şeyler yapacağız" diye konuştu. Derelerin ıslah çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını anlatan Başkan Can, Çırçır Deresi'ndeki inşaatın devam ettiğini söyledi.

Başkanı Kadir Topbaş ise Ümraniye'ye 100 trilyonluk yatırım yaptıklarını ve bu yatırımların hayata geçtiğini belirterek, "Bu şehirde bir takım zihniyetler gördünüz, bu şehir yönetiminde bazı zihniyetler vardı. Çok acılar çekildi. Buhranlı günler oldu. Çöpten, çamurdan, hava kirliliğinden geçilmezdi. Bunlar bir bir geride kalıyor. Sizler seçimlerde o karanlık tarihi geride bıraktınız. Ümraniye'de 39 yurttaşımız vahşi depolama sebebiyle hayatını kaybetti. Bugün orada bir cennet havası esiyor. Bizim "insanı yücelt ki, devlet yücelsin" mantığıyla hizmetlerimize devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul'a 5 yılda 25 katrilyonluk yatırım yaptıklarını anlatan Başkan Topbaş, "Bunu biz seçim zamanı söylesek birileri bunlara hayal derdi. Bakın biz 3-5 proje söylemiyoruz, bizim projelerimiz binlerle ölçülemez. Bu bir sevdadır, bu bir heyecandır. Türkiye siyaseti kazanacak buna inanıyorum. Biz sizlerle kol kola girdiğimiz bu hizmet yarışını devam ettireceğiz. Hiç bekletmeden, eksiltmeden daha fazlasını bir modern gelişmiş kentte ne varsa bunlar İstanbul'da olacak, buna kilitlendik.Biz laf üretmiyoruz, hizmet yapıyoruz. 25 katrilyonluk yatırımın 12 katrilyonu ulaşıma yapılan yatırım. Ümraniye hattı da olmak üzere 4 hat metro inşaatının ihalesini gerçekleştireceğiz. Toplam 136 kilometre daha bu dönem bitecek. Bu yatırımlardan Ümraniye'de nasibini aldı. Ümraniye'ye yaptığımız yatırımların toplamı 603 trilyon. Üsküdar Ümraniye, Altunuzade, Tepeüstü metro hattı ihale aşamasına geldi" dedi.

Kadir Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü;
"Başkalarının hayalleri yetmez, "yapacağız" diyorlar. At birileri inansın. Bizim onlardan farkımız biz hizmet, onlar laf üretiyor. İş bununla mı kalacak. Ümraniye, Ataşehir, Kadıköy metro hattı olacak. Bir de Dudullu, Bostancı hattı var 14 kilometre. 3 hattan bahsediyorum. Varoş gözüyle Ümraniye'ye bakanlar kalksın görsünler. Ümraniye İstanbul'un en kaliteli, gelişmiş ilçelerinden bir tanesi. 302 kilometre yol yaptık. Adalar'a, Ağva'ya doğalgaz götürdük. Ümraniye'nin daha çok hizmete ihtiyacı var."

Siyasetin iki neden için yapıldığını anlatan Başkan Kadir Topbaş, "Ya idealiniz vardır, yada menfaatiniz. Biz ideallerimiz için buradayız. Bu hizmetleri yapmamız gerekiyor ki İstanbul dünyayı etkilesin. Çünkü İstanbul dünyayla yarışan bir şehir. Evet bir işsizlik sorunu var, dünyada global işsizlik var. Kent yenilemeleri adı altında yapılan yeniliklerle yaptığımız yeni düzenlemelerle insanlara yeni iş imkanları ortaya çıkaracağız. Bakınız laleler diktik, medeniyet görüntüsü verdik. Bu düzenlemeyle 235bin insan ekmek yiyecek hale gelecek. Bunu üretecek istihdam edilecek. Yurtdışına pazarlamak suretiyle insanlara aş, iş verecek" dedi.

Törende konuşmaların ardından Başkan Kadir Topbaş ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile diğer davetliler kurdeleyi keserek, açılışı gerçekleştirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 16:08:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?