30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Topkapı Sarayı'na sahip çıkılmalı!

Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen "Tarih Dizisi" etkinliğinin bu ayki konusu Topkapı Sarayı ve Kutsal Emanetler oldu.

Etkinlik çerçevesinde Topkapı Sarayı'nın tarihteki yeri ve önemi anlatılırken, yapılan sunumda "Fatih Sultan Mehmet tarafından 1478'de yaptırılan Topkapı Sarayı, Sultan Abdülmecid'in Dolmabahçe Sarayı'nı yaptırana kadar yaklaşık 380 sene Devletin idare merkezi ve Osmanlı Sultanlarının resmi İkametgahı olmuştur" denildi. Tarihçi Talha Uğurluel, Tuzlalılar'a saray hayatı ve günümüze kadar ulaşan kutsal emanetlerle ilgili bilgiler verdi.

Uğurluel, "1924 yılında bazı ufak onarımlar yapılarak ziyaretçilerin gezebilmeleri için gereken idari önlemler de alındıktan sonra Topkapı Sarayı 9 Ekim 1924 tarihinde müze olarak ziyarete girdi. Dünyanın merak edip geldiği bu saraya İstanbullular'ın sahip çıkması gerekiyor" şeklinde konuştu. Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, Talha Uğurluel'e katkılarından dolayı teşekkür edip çiçek takdim etti.

Belediye Başkanı Demirci, yaptığı kısa konuşmada "Geçmişini hakkıyla bilmeyen toplumların geleceği de göremeyeceğini" belirterek insanların duyarlı olmaları gerektiğini ifade etti. Programın sonunda Topkapı Sarayı ve Kutsal Emanetler kitabı programa katılanlara ücretsiz dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 21:13:41
Güncelleme :4 Şubat 2009 Çarşamba 21:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?