6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Torunlar AVM ağustosta açılacak

TORUNLAR, HARAMİDERE AVM PROJESİNİ TANITTI

Türkiye'nin en büyük yerli AVM yatırımcısı Torunlar AVM Yatırım ve Yönetim, Ağustos ayında hizmete açmayı planladığı Haramidere projesini perakende sektörüne tanıttı.

Türkiye'nin farklı illerinde hayata geçirdiği alışveriş merkezi projeleri ile sektörün öncü oyuncularından Torunlar AVM Yatırım ve Yönetim, İstanbul'daki ilk projesini perakende sektörüne tanıttı. Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun'un ev sahipliğini üstlendiği toplantıya, sektörün önde gelen isimlerinin de aralarında bulunduğu 250 üst düzey marka temsilcisi katıldı.

Torunlar GYO, tarafından İstanbul Haramidere'de yapımı sürdürülen 200 milyon dolarlık proje, barındırdığı birçok ilk ile sektöründe değişimin öncüsü olmaya hazırlanıyor. 96 bin metrekare kiralanabilir alanı ile Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan projenin Ağustos ayında ziyaretçilerini ağırlaması hedefleniyor.

Topantıda konuşan Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, yaşanan rekabet ve değişen müşteri ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda AVM sektöründe değişim kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Torun, "Son 10 yılda 200'ün üzerinde AVM hayatımıza girdi. Başarı kriterleri de değişti. Artık dar koridorlu, benzer markaların yer aldığı AVM dönemi sona eriyor. Alışveriş merkezlerinin lokasyonu, mimarisi ve konsepti ile farklılaşması ve markalaşması kaçınılmazdır. Torunlar AVM Yatırım ve Yönetim olarak Haramidere projesi ile AVM alanında değişimin başladığının haberini veriyoruz. Bu bağlamda Haramidere AVM projesi barındırdığı ilkler ve perakende sektörüne sunduğu özel imkanlar ile değişimin başlangıcını temsil ediyor. Haramidere projesi ile AVM ve perakende sektöründe yeni bir dönem başlayacak. Değişen tüketici beklentileri ve taleplerini fazlası ile karşılayacak bu proje ile İstanbul'un Batı yakasının en önemli yaşam merkezi olacağımızı öngörüyoruz. Artık Haramidere bölgesinde insanlar alışveriş yapmak ve eğlenmek için Taksim'e ya da Maslak'a gitmeyecek. Haramidere projesi alışveriş ve yaşama dair her şeyi tüketicilere sunacak" dedi.

İstanbul'un hızla gelişen bölgesi Haramidere'de E-5 ve TEM otoyollarının kavşak noktasında bulunan proje perakende sektöründen de büyük ilgi görüyor.

İlk halkada yaklaşık 3.5 milyon, ikinci halkada ise 7 milyon kişiye hitap edebilecek özel bir lokasyonda yer alan Haramidere AVM projesi, sektör için bir çok ilki barındırıyor.

AVM içerisinde dört mevsim kış sporları ve eğlence imkanı sunan Türiye'nin ilk snow park'ı yer alacak. AVM içerisinde 365 gün 24 saat kar yağan, kış sporları ile eğlenceyi bir araya getiren Türkiye'nin ilk snowpark'ı 4 bin 200 metrekarelik bir alan üzerinde yer alıyor. Snowpark'ta, üç rampalı snowboard parkuru, adrenalin yükseltici burgular, tüp kızak parkuru, çılgın dev tekerlekler ile kayma şansı, ahşap kızak rampası, kardan adam ve kartopu şansı sunuluyor. Ayrıca 3 bin 500 metrekare alana sahip

'Orman' temalı eğlence parkı, teşhir ve satış imkanının bulunduğu 3 bin metrekarelik Garden Park ile farklılık yaratan proje, 11 metrelik aks genişliği ile AVM içinde yer alan mağazalara vitrin şöleni için özel bir imkan yaratıyor.

Haramidere projesinin, seyir terasları ve spor salonu, gösteri sanatları merkezi, okuma salonları ve uluslararası standarttaki bowling salonu ile farklı yaş gruplarının tüm ihtiyaçlarına eksiksiz yanıt verebilecek sosyal bir mekan olarak tasarlandı.

Binanın kapalı bölümleri ise gün ışığından maksimum yararlanacak, aydınlatma ve havalandırma sistemlerinde enerji tasarruf sağlayacak bir konsept ile 'yeşil bina' olarak planlanıyor.

TORUNLAR, HARAMİDERE AVM PROJESİNİ TANITTI
TORUNLAR, HARAMİDERE AVM PROJESİNİ TANITTI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 15:08:02
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 10:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?