4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Tövbekar gaspçılar yakalandı

İstanbul'da çok sayıda PTT şubesi ve market soygunu gerçekleştirdikten sonra pişman olan ve gayri meşru işlere girmeyeceklerine dair tövbe eden gasp çetesi, polisin düzenlediği operasyonla çökertildi. Çetenin Halıcıoğlu ve Gebze'de gerçekleştirdiği market soygunlarının ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendiği tespit edildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Beyoğlu ve Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yapılan bir soygunun güvenlik kamera görüntülerinden yola çıkarak şahısları takibe aldı. Polis 13 kişilik çetenin Habipler ve Halıcıoğlu'daki PTT şubelerinde soygun gerçekleştirerek para ve kontör çalan çete üyelerinin market ve işyerinden çok sayıda gasp olayına karıştıkları ve milyarlarca lira gelir elde ettikleri tespit edildi. Çete üyelerinin Gebze ve Halıcıoğlu'nda gerçekleştirdikleri silahlı market soygunları ise güvenlik kameralarında saniye saniye görüntülendi. Soygun sırasında yüzlerini gizlemeyen gaspçıların kaçarken marketlerin kepenklerini kapattıkları görüldü. Zanlıların 3 Nisan 2008'de de Gebze'de gerçekleştirdikleri gasp olayından sonra hep birlikte karar alarak gayri meşru işlere karışmayacakları yönünde tövbe ettikleri ve çete üyelerinin normal hayata dönerek çalışmaya başladıkları öğrenildi. 

Öte yandan Dursun L.'nin 1 Şubat 2008 tarihinde Avcılar'da yaşayan kız kardeşinin kolundaki bileziklerini biber gazı sıkarak çaldığıda ortaya çıktı. 

Çete üyelerinin 13 ayrı gasp olayına karıştıkları tespit edilirken, Şubat ayından bu yana polis tarafından takip edilen zanlıların İzmir, İstanbul'un çeşitli yerlerinde 11 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonla yakalandı. Çete lideri A.K. ile birlikte aralarında 17 yaşındaki B.D.'nin de bulunduğu 13 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 

B.D.'nin Çocuk Büro Amirliği'nde yapılan sorgusunun ardından cezaevine gönderildiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 18:16:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
iskender yücel öztürk IP: 85.96.78.xxx Tarih : 6.10.2008 06:03:14

o insanlar gerçekten bukadar agır cezayı hak etmediler çünki gerçekten hepsi tövbeliydi benim en yakın arkadaşlarım var içlerinde bu kadar agır hakketmediler