7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Trafik çilesine şok çözüm!

İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki çalışmayla ilgili Karayolları Genel Müdürü öyle bir çözüm önerdi ki!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın "Toplu taşıma araçlarını kullanın" önerisi bile ciddi bulunmazken Karayolları Genel Müdürü, fıkra gibi bir 'çözüm' önerdi.

"İSTANBUL'DEN GİDERSENİZ BİZ DE MEMNUN OLURUZ"

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bakım çalışmaları dolayısıyla trafiğin sıkışması hakkında yorum yapan Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, "Fırsatı olan İstanbullular tatillerini İstanbul dışında geçirirlerse biz de memnun oluruz" dedi.

Planlamamalarına göre çalışmaların, 17 Eylül'de tamamlanacağını söyleyen Turhan, "Bu yaz İstanbullular'a biraz sabır temenni ediyoruz. Tatillerini İstanbul dışında geçirme fırsatı olan İstanbullular, İstanbul dışında geçirirlerse biz de memnun oluruz" diye konuştu.

İDO VE METROBÜS SEFERLERİ ARTIRILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk ise köprülerdeki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle İDO ve Metrobüs seferlerinin artırıldığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Bu, olmazsa olmaz bir süreç. Ama biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İDO'nun seferlerini artırması yönünde talepte bulunduk. Çanakkale'den yeni arabalı vapurlar getiriyorlar, ilave edecekler. Daha önce seferler 09.00'da bitiyordu, şimdi 01.00'a kadar sürüyor. Yeni güzergahlar, yeni yollar tayin ediyoruz. Metrobüs ve toplu taşım seferlerini artırıyoruz. Eğer yağmur olmazsa daha kısa sürede bitirecekler. Bu sadece asfalt işi değil, çok ciddi bir süreç" 

...
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2012 Salı 18:12:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?