2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Trafik için yeni çalışmalar

İstanbul’un trafik sorununu çözme sözü veren Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım hamlesi hız kesmeden devam ediyor... Trafiğin tıkanan damarlarını açacak 20 kavşak ve yolun açılışı ile 20’sinin temel atma töreni, 4 Mart Cumartesi günü Başbakan Erdoğan ve Başkan Topbaş’ın katılımıyla gerçekleşiyor…

İstanbul’un ulaşım sorununa köklü çözümler üretmek için raylı sistemden karayoluna kadar pek çok alanda dev yatırımlar yapan Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza atarak ancak bir dönemde gerçekleşecek 40 kavşak yatırımını bir anda gerçekleştiriyor. Başkan Kadir Topbaş’ın talimatıyla İstanbul’un tıkanan 40 karayolu damarını açmak için çalışmaları hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, aynı anda şehrin tıkanan 40 noktasındaki 20 kavşak ve yolu açıyor, 20 kavşak ve yolun da temelini atıyor.

Açılış ve temel atma töreni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla 4 Mart 2006 Cumartesi günü saat 11.00’de Harbiye’deki Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. Tamamlanan 20 kavşak ve yol ile temeli atılacak 20 kavşak ve yolun toplam maliyeti yaklaşık 500 milyon YTL’yi buluyor.
Açılışı yapılacak 20 Kavşak ve Yol
1. Metris Kavşağı
2. Zeytinburnu TCDD Araç Üst Geçidi
3. İkitelli A-0 Kavşağı
4. Zeytinburnu Ambarlar Kavşağı
5. Bağcılar Güneşli TEM Bağlantı Yolu Kavşağı
6. GOP Poligon Caddesi ve Cebeci Caddesi Kesişimi Katlı Kavşağı
7. Bahçelievler Vali Recep Yazıcıoğlu Alt Geçidi
8. Bağcılar Kirazlı Kavşağı
9. Bağcılar Milliyet Önü TEM Alt Geçidi
10. Pendik Kaynarca Kavşak ve TCDD Alt Geçidi Genişletme Çalışması
11. Bağlarbaşı Kavşağı Yol ve Ortak Altyapı Çalışması
12. Aydınlıkköy - Orhanlı Bağlantı Yolu
13. Bağdat Caddesi Yol Düzenlemesi ve Ortak Altyapı Çalışması
14. Baltalimanı TEM Bağlantı Yolu
15. Acıbadem Alt Geçidi
16. Bağcılar-Esenler 100. Yıl Bağlantısı TEM Üst Geçidi
17. Kadıköy Hasanpaşa Uzunçayır Kavşağı
18. Bayrampaşa Kadife Kavşağı
19. Şişli Feriköy Yolu Yol ve Ortak Altyapı Çalışması
20. Çobançeşme Kavşağı

Temeli atılacak 20 Kavşak ve Yol
1. Kâğıthane İlçesi Genç Osman-Talatpaşa Caddeleri Araç Alt Geçit, Yol ve Altyapı İnşaatı
2. Haramidere - TEM Bağlantı Yolu Alt Geçidi ve Katılım Kolları İnşaatı
3. Halkalı Gümrükyolu Kavşak Düzenleme ve Altyapı İnşaatı
4. Beyoğlu Piyale Paşa Kavşağı ve Ortak Altyapı İnşaatı
5. Güngören Eski Londra Asfaltı - Eşref Bitlis Caddesi Kavşak İnşaatı
6. Küçükçekmece Halkalı İstasyon Caddesi ile Fevzi Çakmak Caddesi Kavşak ve Yol Yapım İnşaatı
7. Maltepe Büyükyalı E-5 Kavşağı ve Bağlantı Yolları İnşaatı
8. Küçükçekmece Meydanı TCDD Üst Geçidi Bağlantı Yolları İnşaatı
9. Üsküdar Hastaneler Önü E-5 Karayolu Köprülü Kavşak ve Bağlantı Yolları İnşaatı
10.Silivri Selimpaşa- Kınalı D-100 Devletyolu Silivri Geçişi Fener Deresi Kuzey - Güney Yanyol Köprü İnşaatı
11.Sultanbeyli Fatih Bulvarı Araç Alt Geçidi Yol ve Meydan Düzenleme İnşaatı
12.Sultanbeyli Çeşme Durağı Kavşağı TEM İlave Köprü, Yol ve Kavşak Düzenleme İnşaatı
13.Esenyurt - Doğan Araslı Caddesi Fatih Sanayi Kavşağı Alt Geçit İnşaatı
14.Esenyurt - Doğan Araslı Caddesi Mezarlık Kavşağı İnşaatı
15.Güngören İlçesi Mehmet Akif Kavşağı ve Çevresi Yol ve Ortak Altyapı İnşaatı
16.Küçükçekmece Atatürk Caddesi (Garanti Bankası) Y-5 Yolu Kesişim Kavşağı
17.Çobançeşme - Küçükçekmece Arası E-5 İlave Yol Düzenleme İnşaatı
18.Topkapı - Çobançeşme Arası E-5 İlave Yol Düzenleme İnşaatı
19.Çatalca Gökçeali Demir Yolu Üst Geçit İnşaatı
20.Çatalca İzzettin Yolu İstasyon Yanı Demir Yolu Üst Geçidi İnşaatı

Açılışı yapılacak 20 Kavşak ve Yolların detaylı bilgileri

1. Metris Kavşağı
TEM Otoyolu, Metris Kavşak düzenlemesi Ankara'dan Edirne istikametine ve ters yönde Esenler Otogarı, İstanbul Hali, Giy-Koop Sanayi Sitesi ve E-5'e katılım ile Sultançiftliği ve ters istikamette Edirnekapı, Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa'ya kesintisiz ulaşım sağlayacak. Kavşağın tamamlanmasıyla bölge trafiği akıcılık kazandı. Ayrıca söz konusu kavşakta yaklaşık 40 bin metrekarelik bir alan yeşillendirilerek hizmete açıldı.

2. Zeytinburnu TCDD Araç Üst Geçidi
Sirkeci’den Florya istikametine giderken Topkapı Kavşağı’ndan sonra gelen kavşak. Zeytinburnu Kazlıçeşme Mevkii’nde Sahil Yolu –Kennedy Caddesi- üzerinden geçen üst geçidin devamı olarak, TCDD yolu üst geçişi Zübeyde Hanım Caddesi’ne bu köprü ile bağlantı yapıldı. Sahil yolunda hem Bakırköy hem Sirkeci –Yenikapı istikametinden hem de 10. Yıl Caddesi’nden gelen araç trafiği bu köprü ile Zeytinburnu içine dağıtılmak üzere Zübeyde Hanım Caddesi’ne verildi. Zeytinburnu Belediyesi hizmet binası mevkiinde bulunan bu kavşak, tamamlanarak bölge trafiği önemli ölçüde rahatlatıldı.

3. İkitelli A-0 Kavşağı
A-0 olarak adlandırılan kavşak; İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, Başak Şehir 1, 2, 4 ve 5 etapları ile Atatürk Olimpiyat Köyü’nü TEM'e bağlanıyor. Kavşak hemzemin olarak hizmet verdiğinden, trafiğin aksamasına neden oluyordu. Bu bölgelerin TEM bağlantısını çözmek ve yapılması düşünülen 3. Çevre Yolu'nun Havalimanı bağlantısını sağlamak için A-0 Kavşağı, katlı kavşak ve yonca sistemli olarak inşa edildi. Bu çalışma sonrası bölge trafik yükü koordine edilerek, trafik yoğunluğu kontrol altına alındı.

4. Zeytinburnu Ambarlar Kavşağı
Proje ile Zeytinburnu Ambarlar’da sıkışan köprü trafiğinin Merter Zeytinburnu’ndan D-100 Karayolu'na katılımlarının ve D-100 Karayolu’nda oluşan trafiğin şerit genişletilerek rahatlatılması amaçlanıyor. Projenin tamamlanmasıyla, mevcut üst geçit revize edilmiş ve bağlantı yolları genişletildi. Ayrıca kavşağa, D-100 Karayolu'na Ankara yönüne katılım için yeni bir kavşak eklendi. Böylece bölge trafiği önemli ölçüde rahatlatılmış oldu.

5. Bağcılar Güneşli TEM Bağlantı Yolu Kavşağı
Bu projenin tamamlanmasıyla, İkitelli bölgesi ve Olimpiyat Stadı, toplu konut ve küçük sanayi kooperatiflerinin trafik emniyeti sağlanmış ve alternatif ulaşım güzergâhları oluşturuldu. Proje kapsamında, Basın Ekspres Yolu üzerinde bir katlı kavşak, bağlantı yolları ve Güneşli-İkitelli Kavşağı arasındaki yola 2x3 şeritli yol ilave edildi.

6. GOP Poligon Caddesi ve Cebeci Caddesi Kesişimi Katlı Kavşağı
Metris Kavşağı’ndan Hamza Yerlikaya Spor Salonu’nun bulunduğu yerden TEM Otoyolu altından geçildiğinde Cebeci Yolu’na çıkıştaki mevkide bulunuyor. Bölgede tamamlanan çalışmalar sonrası, bölge trafiği koordine edilerek trafik sirkülasyonu rahatlatıldı.

7. Bahçelievler Vali Recep Yazıcıoğlu Alt Geçidi
Bahçelievler Vali Recep Yazıcıoğlu Alt Geçidi, Mahmutbey Yolu Kocasinan Mezarlığı mevkiinde bulunuyor. Bölgede yapılan etütler sonrası, Mahmutbey Atatürk Caddesi ile Mezbaha Yolu kesişimi hemzemin kavşak, tünel ile kesintisiz hale getirilerek, havaalanı yolu bölgesi ile Bahçelievler bölgesi arası trafiğin rahatlatılabileceği öngörüldü. Bu amaçla başlanan çalışmalar söz verilen tarihte bitirilerek, bölgede trafik sorunu çözüldü.

8. Bağcılar Kirazlı Kavşağı
Bağcılar Kirazlı Kavşağı, Bağcılar Belediyesi’nin bulunduğu bölgede yer alıyor. Bu bölgede tamamlanan çalışmalar sonrası kavşak, mevcut trafik yoğunluğunu akıcı bir hale getirdi. Böylece bölge trafiği rahatlatılarak, sorunlar çözüldü.

9.Bağcılar Milliyet Önü TEM Alt Geçidi
TEM Bağlantı Yolu üzerinde Milliyet Gazetesi sırasında, İSKİ depo yanında inşa edildi. Bağcılar Göztepe Mahallesi ile Milliyet Gazetesi'nin önündeki tek alt geçit trafik akışına cevap vermiyordu. Proje; biri gidiş, biri dönüş olmak üzere iki alt geçitten oluşuyor. Çalışmalar sonrası, Bağcılar TEM bağlantı yan yollarının trafik akışı rahatlatıldı. Bağcılar Göztepe Mahallesi, Yüzyıl Mahallesi arasında bulunan üst geçit çift yönlü olarak çalışıyordu. 300 metre ileriye yapılan II. üst geçit ile trafik her üst geçitte tek yönlü olarak sirküle edilecek.



10. Pendik Kaynarca Kavşak ve TCDD Alt Geçidi Genişletme Çalışması
D-100 Karayolu üzerinde Pendik Tersane Kavşağı’nı sahil yoluna bağlayan kesimde bulunuyor. Bölgede düzensizlikten yaşanan trafik sıkışıklığı bu çalışma ile çözülerek sağlıklı bir trafik altyapısı kurulmuş oldu.

11. Bağlarbaşı Kavşağı Yol ve Ortak Altyapı Çalışması
Altunizade Köprüsü’nden Üsküdar istikametinde Üsküdar-Kadıköy yol ayrımında yer alıyor. Üsküdar, Ümraniye ve Kadıköy yönünde yaşanan trafik bu noktada kesişiyor. Bu bölgede yapılan çalışma ile bölgede pik saatlerde yaşanan yoğunluk düzenlendi.

12. Aydınlıkköy - Orhanlı Bağlantı Yolu
Aydınlıkköy - Orhanlı Bağlantı Yolu, Dericiler Sanayi Sitesi girişinde bulunuyor. Bölgede tamamlanan bağlantı yolu ile trafik bir düzen içinde akmaya başladı.

13. Bağdat Caddesi Yol Düzenlemesi ve Ortak Altyapı Çalışması
Kızıltoprak’tan sahil yoluna, Göztepe Parkı’ndan devam edilirken Bağdat Caddesi’ne dönüldüğü mevkide bulunuyor. Bu yol çalışması sonrası bölge trafiği düzenlenerek, pik saatlerde yaşanan yoğunluk azaltıldı.

14. Baltalimanı TEM Bağlantı Yolu
Bu proje kapsamında Baltalimanı sahil yolu ile TEM Otoyolu-Etiler alt geçidi arasında kalan bölgeye ait 2x2 şeritli bağlantı yollarının imalatı yapıldı. Ayrıca bu yola paralel konumdaki Kavaklıdere'nin ıslahı da tamamlandı, böylece bölge trafiği önemli ölçüde rahatlatıldı.

15. Acıbadem Alt Geçidi
Acıbadem Alt Geçidi, Boğaziçi Köprüsü Anadolu yakası çıkışında Altunizade Kavşağı’ndan 500 m ileride yer alıyor. Bu çalışma sonrası bölgede gerçekleşen trafik yükü koordine edilerek kontrol altına alındı.

16. Bağcılar-Esenler 100. Yıl Bağlantısı TEM Üst Geçidi
Bu bölgede yaşanan trafik sorununun çözümü için bir üst geçit yapımı önerilmekteydi. Yapılan etütler sonrası bölgenin ihtiyacı olan üst geçidin yeri tespit edilerek çalışmalara başlandı. Bu üst geçidin tamamlanmasıyla, bölge trafiği koordine edilmiş oldu.

17. Kadıköy Hasanpaşa Uzunçayır Kavşağı
Kadıköy Hasanpaşa Uzunçayır Kavşağı, E-5 Boğaziçi Köprüsü bağlantısında yer alıyor. Kavşak çalışmalarının tamamlaması ile bölge trafiği düzenlenerek, araçların koordineli bir biçimde hareket etmeleri sağlandı.

18. Bayrampaşa Kadife Kavşağı
Bu proje Bayrampaşa semtinin yoğun trafiğine cevap vermek ve Bayrampaşa’nın TEM ile olan bağlantısını sağlamak amacıyla yapıldı. Kadife Kavşağı ile Bayrampaşa’dan TEM-Aksaray ve TEM-Mahmutbey istikametine direkt giriş ve çıkış sağlanmıştır.

19. Şişli Feriköy Yolu Yol ve Ortak Altyapı Çalışması
Bu bölgede yaşanan trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak amacıyla başlanan çalışmalar tamamlanmış ve bölgedeki trafik sorunu çözüldü.

20. Çobançeşme Kavşağı
Proje, D-100 Karayolu’ndaki trafik sıkışıklığını azaltmak, yan yol oluşturarak toplu taşıma araçlarını yan yola almak amacıyla başlatılmıştı. Topkapı-Çobançeşme arası D-100 4 şeride çıkartılarak, 3 şeridi yol, 1 şeridi metrobus denilen araçlara yönelik olarak dizayn edildi. Ayrıca, D-100'ün her iki tarafına çift şeritli yol yapıldı. Proje çerçevesinde, yağmur suyu problemleri de çözülerek bölgenin altyapısı sorunsuz hale getirildi. Böylece, bölge trafiği çözülerek İstanbul'un en önemli arterlerinin birisinin daha trafik sorunu çözüme kavuşturulmuş oldu.

Temeli atılacak 20 Kavşak ve Yolların detaylı bilgileri

1. Kâğıthane İlçesi Genç Osman-Talatpaşa Caddeleri Araç Alt Geçit, Yol ve Altyapı İnşaatı
Bu bölgede yapılacak çalışmalarla, Keçi Deresi boyunca Cendere Yolu’ndan yukarı doğru gelen ve giden araç trafiğinin, yapılacak bir alt geçit ile aşağıya alınması ile trafik sıkışıklığının ortadan kaldırılması hedefleniyor. Ayrıca Gençosman Caddesi, Dernek Sokak ve devamında Talatpaşa Caddesi bağlantılarının; hemzemin, dönel bir kavşak ile yukarıda bırakılarak bölgedeki trafiğin disipline edilmesi planlanıyor.

2. Haramidere - TEM Bağlantı Yolu Alt Geçidi ve Katılım Kolları İnşaatı
Mevcut karayolu Talatpaşa ve Mehter Çeşme Mahallesi sakinlerine çeşitli güçlükler yaşatıyor. Bu yol ayrıca, Doğan Araslı Caddesi ile Haramidere E-5 Karayolu Kavşağı trafiğinin de yükünü arttırıyor. Bu proje, bölge trafiğinin sıkışma noktalarını ortadan kaldırmayı hedefliyor. Projenin hayata geçmesiyle bölge trafiği önemli ölçüde rahatlamış olacak.

3. Halkalı Gümrükyolu Kavşak Düzenleme ve Altyapı İnşaatı
Halkalı geçişi ve Halkalı-Güneşli Kavşağı arasında imar yollarını kullanan bu güzergâhta büyük bir trafik kargaşası meydana geliyor. Çoğunlukla pik saatlerde trafiğin işlemez hale geldiği bu bölge için yeni bir kavşak yapımı planlandı. Yeni yol trafik sirkülasyonunu önemli bir şekilde rahatlatarak bölgedeki trafik yoğunluğunu düzenleyecek.

4. Beyoğlu Piyale Paşa Kavşağı ve Ortak Altyapı İnşaatı
Bu nokta, bölgenin trafik yoğunluğunun en fazla olduğu mevkidir. Bu proje, kavşak düzenlemesi yapılmak suretiyle trafik akışının hızlandırılmasını hedefliyor.

5. Güngören Eski Londra Asfaltı - Eşref Bitlis Caddesi Kavşak İnşaatı
Yapılan etütlerde Eski Londra Asfaltı’nın yapılacak bir alt geçit ile aşağıya alınmasının bölge trafik yükünü azaltacağı görülmüştür. Ayrıca Savaş Caddesi, Eşref Bitlis Caddesi ve Fatih Caddesi ile Nadide ve Göksel Sokakları’nın bölge bağlantılarının, hemzemin kavşak olarak yukarıda bırakılması sayesinde bölge trafiğinde büyük rahatlama olacak.

6. Küçükçekmece Halkalı İstasyon Caddesi ile Fevzi Çakmak Caddesi Kavşak ve Yol Yapım İnşaatı
Küçükçekmece Halkalı İstasyon Caddesi ile Fevzi Çakmak Caddesi Kavşağı; Halkalı Caddesi Borusan Fabrikası önündeki alt geçitten Halkalı Meydanı’na ve devamında İstasyon Caddesi'ne oradan Halkalı Tren İstasyonu'na uzanan yolu kapsıyor. İlçe genelinde altyapı ve ulaşım sorunlarının çözülmesi gerek yeni güzergâhlar gerekse mevcut yolların revizyonu yapılarak sağlanabilecek. Bu bölgede inşa edilecek kavşak ve kavşak bağlantılarıyla bölge trafiği rahatlatılacak.

7. Maltepe Büyükyalı E-5 Kavşağı ve Bağlantı Yolları İnşaatı
Bu projenin gerçekleşmesiyle Anadolu Yakası’nda Sahilyolu-Bağdat Caddesi ile E-5 TEM Otoyolu arasında kesintisiz bir ulaşım sağlanacak. Projenin tamamlanması ile bölge trafik yoğunluğu önemli ölçüde azalacak.

8. Küçükçekmece Meydanı TCDD Üst Geçidi Bağlantı Yolları İnşaatı
Bu bölgede yapılan çalışmalarda bölge trafik yükünün son zamanlarda oldukça arttığı görüldü. Trafik yoğunluğunun artışı dikkate alınarak Halkalı-Küçükçekmece geliş trafiğini düzenleyecek ikinci bir üst geçit yapılması uygun ve zaruri görüldü. Proje tamamlandığında bölgenin trafik yükü önemli ölçüde rahatlatılmış olacak.

9. Üsküdar Hastaneler Önü E-5 Karayolu Köprülü Kavşak ve Bağlantı Yolları İnşaatı
Haydarpaşa Numune Hastanesi mevkiinde yapılan çalışmalarda, trafik yükünün bazı düzenlemelerle rahatlatılabileceği görüldü. Yapılacak proje ile Bağlarbaşı ve Kadıköy ekseninde Kızıltoprak istikametinde bağlantı sağlanarak trafik önemli ölçüde rahatlatılmış olacak.

10. Silivri Selimpaşa- Kınalı D-100 Devletyolu Silivri Geçişi Fener Deresi Kuzey - Güney Yanyol Köprü İnşaatı
Proje, ilçe merkezinin D-100 Karayolu kuzeyinde kalan bölümünde doğu-batı yönünde ulaşımı sağlamak üzere Fener Deresi üzerine Mimar Sinan Caddesi’ni bütünleyecek bir trafik köprüsünün D-100 Karayolu kuzeyine yapılmasını öngörüyor. Çalışmalar tamamlandığında bölge trafik yükü düzenlenerek, trafik yoğunluğu düşürülecek.

11. Sultanbeyli Fatih Bulvarı Araç Alt Geçidi Yol ve Meydan Düzenleme İnşaatı
Proje çerçevesinde, kuzey-güney yan yollarının (Demokrasi ve Atatürk Caddeleri) trafik akışını rahatlatma ve şehir merkezindeki araç ve yaya trafiğini düzenleme amaçlanıyor. Trafik yoğunluğu ve birikimini önlemek amacıyla araçların inşa edilecek alt geçidi kullanmaları sağlanacak. Ayrıca bölgede oluşacak meydanın ise yaya trafiğine ayrılması ile şehir merkezine gidiş ve dönüş trafiği rahatlatılmış olacak.

12. Sultanbeyli Çeşme Durağı Kavşağı TEM İlave Köprü, Yol ve Kavşak Düzenleme İnşaatı
Yapılacak kavşak düzenlemesiyle, altyapının yetersizliğinden dolayı problem olan trafik, düzene girerek rahatlayacak. Bu proje kapsamında gereken atıksu, yağmur suyu, aydınlatma ve telekom altyapı bağlantı düzenlemeleri de yapılacak.

13. Esenyurt - Doğan Araslı Caddesi Fatih Sanayi Kavşağı Alt Geçit İnşaatı
Esenyurt - Doğan Araslı Caddesi Fatih Sanayi Kavşağı ve Avcılar Köprülü Kavşağı’ndan Esenyurt Meydanı istikametinde Esenyurt Belediyesi hizmet binasına 500 metre kala yoğun trafik yüküne maruz kalıyor. Doğan Araslı Caddesi'nde trafiğin kesintisiz bir şekilde akışını sağlayabilmek için cadde üzerinde bulunan beş kavşak noktasının kavşak çözümlerinin yapılması gerekiyor. Bu projenin hayata geçmesi ile Esenyurt ilçesinin trafik sorunlarının çözümünde önemli adımlardan biri atılmış olacak.

14. Esenyurt - Doğan Araslı Caddesi Mezarlık Kavşağı İnşaatı
Esenyurt - Doğan Araslı Caddesi Mezarlık Kavşağı, Avcılar Köprülü Kavşağı’ndan İ.Ü. önünden Esenyurt Meydanı istikametinde, Esenyurt Belediyesi hizmet binasını 600 metre geçtikten sonra yer alıyor. Bölgede yapılan etütler sonrası, bölge trafiğinin kangren noktalarından birisi olarak tespit edilen bu mevkiinin altyapısı tamamlanarak trafik sorunun ortadan kaldırılması hedefleniyor.

15. Güngören İlçesi Mehmet Akif Kavşağı ve Çevresi Yol ve Ortak Altyapı İnşaatı
Yapılacak olan kavşak, Güngören Efes Pilsen Fabrikası’ndan Mehmet Akif Köprülü Kavşağı istikametinde eski Dökümay Fabrikası'nın bulunduğu bölgededir. Güngören ve Bahçelievler ilçelerinin sınırında yer alan ve trafik sirkülasyonu açısından çok önem arz eden kesişim noktası, mevcut trafiğe tam anlamıyla cevap veremiyor. Proje, mevcut Mehmet Akif Kavşağı’nın bölge trafiğinin rahatlatılması için yeniden düzenlenmesi ve bu noktada eksik bırakılan altyapıların tamamlanmasını hedefleniyor. Çalışmalar tamamlandığında bölge trafiği düzenlenmiş ve altyapı problemi çözülmüş olacak.

16. Küçükçekmece Atatürk Caddesi (Garanti Bankası) Y-5 Yolu Kesişim Kavşağı İnşaatı
Küçükçekmece ilçesinin merkezinde yer alan ve bölgenin en önemli iki caddesi olan Atatürk Caddesi ile Y-5 yolu kesişim noktasında meydana gelen aşırı trafik yoğunluğunun azaltılması ve ışıklı kontrol sistemini kaldırarak transit geçişi sağlamak için caddelerden birinin yeraltına alınması gerekiyor. Bu çalışma sonrası bölgenin trafiği rahatlatılmış olacak.

17. Çobançeşme - Küçükçekmece Arası E-5 İlave Yol Düzenleme İnşaatı
D-100 Karayolu üzerinde Çobançeşme - Küçükçekmece Köprüsü arası yan yolları yapılacak. D-100 Karayolu’nun Topkapı-Çobançeşme Sefaköy-Avcılar arasında trafik akışını sürekli hale getirmek, toplu ulaşımın sağlanması ve yan yollara giriş çıkışı kolaylaştırmak amacıyla bir çalışma başlatıldı. Ayrıca Ayamama Köprüsü’nü depreme dayanıklı hale getirerek genişletmek ve Florya Kavşağı’ndaki köprünün şerit sayısını artırarak trafik akışını hızlandırmak için yol genişletmesi ve şerit ilavesi de yapılacak. Çalışmalar sonrası İstanbul'un en önemli akslarından birisinin trafik sorunu çözülmüş olacak.

18. Topkapı - Çobançeşme Arası E-5 İlave Yol Düzenleme İnşaatı
Bu proje ile havaalanı Topkapı arası D-100 Karayolu’nda yan yollar oluşturularak, toplu taşıma araçları yan yollara alınacak ve kesintisiz hızlı ulaşım sağlanacak. Karayolu üzerinde bulunan otobüs durakları yeniden düzenlenecek, rahat toplu ulaşım hizmeti sağlanacak. Ayrıca yolun altyapı sorunları çözülerek sel baskınlarına son verilecek.

19. Çatalca Gökçeali Demir Yolu Üst Geçit İnşaatı
Bölgede, tren yolunun araç trafiğine kapanması sırasında yaşlı ve ağır hasta vatandaşlar trenin geçmesini beklemekte, bu da kazalara neden oluyor. Trafiğin yoğun olduğu ve artık şehir içinde kalan bu yolların üst geçit yapılarak rahatlatılması gerekiyor. Proje sonrası, bu yollar rahatlatılarak bölge trafiği çözüme kavuşturulacak.

20. Çatalca İzzettin Yolu İstasyon Yanı Demir Yolu Üst Geçidi İnşaatı
Bu bölgede yapılan etütler sonrası bir üst geçit yapımı ile bölge trafiğinin düzenlenebileceği görüldü. Bu çerçevede hazırlanan proje ile bölge trafik yükü düzenlenerek, bölgedeki trafik akışı rahatlatılacak.


.
Yayın Tarihi : 2 Mart 2006 Perşembe 16:30:50
Güncelleme :15 Mart 2006 Çarşamba 17:01:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?