6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Trafik kazaları: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'un iki ayrı ilçesinde meydana gelen trafik kazalarında 3 kişi öldü, 2'sı yabancı uyruklu olmak üzere toplam 5 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgilere göre ilk kaza Maltepe'de saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Yokuşta freni patlayan kamyonet, hızlanarak kontrolden çıktı. Korna çalarak çevredeki sürücüleri ve vatandaşları uyarmaya çalışan sürücü Nurettin Sertbaş, kamyoneti durduramadı. Hızla bariyeri parçalayan kamyonet, yaklaşık 15 metre yükseklikten Çamaşırcı Deresi'ne uçtu. Kazada, kamyonet sürücüsü Nurettin Sertbaş (37) ile Erkan Altunbaş (39) hayatını kaybetti.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kamyonetteki cesetlerin çıkarılması için itfaiye ekiplerini çağırdı. İtfaiye ekipleri, cesetleri uzun süren çalışma sonucu güçlükle çıkarabildi. Cesetler, Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

İkinci kaza, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Sahil Kennedy Caddesi, Çatladıkapı mevkiinde meydana geldi. Atatürk Hava Limanı'na doğru seyir halinde olan Mehmet Öztürk (26) idaresindeki 34 BJ 4903 plakalı minibüsle, Sirkeci istikametine doğru yol alan Erkan Sevim yönetimindeki 34 BM 5008 plakalı tur otobüsü çarpıştı. Sevim'in kullandığı otobüsün Çatladıkapı'ya döndüğünü fark edemeyen minibüs sürücüsü Öztürk, aracın kontrolünü kaybederek hızla dönmek üzere olan otobüse yandan çarptı. Kazada, üzerinden

kimlik çıkmayan bir kandın minibüsün içerisinde sıkışarak can verirken, minibüste bulunan Brazilya uyruklu Anna Claude Freites, İspanyol vatandaşı Jraysi Foyinesre (33), Behiç Gül (20), Serdar Mercan ve minibüs şoförü Mehmet Öztürk yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekiplerince sıkıştıkları yerden kurtarılarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çapa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Cerrahpaşa Hastanesine sevk edildiler.

Kazayı yara almadan atlatan otobüs sürücüsü gözaltına alınırken, polisin kaza ile ilgili soruşturması devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 09:31:01
Güncelleme :19 Haziran 2010 Cumartesi 22:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?