1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Kadıköy' de sağ şeritte geri geri giden kamyonu fark edemeyen araçlar zincirleme kazaya neden oldu. Kazaya karışan araçlardan birinin içinde ailesi ile birlikte bulunan ünlü heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem, olay yerinde hayatını kaybetti. Eşi ve kızı ise kazadan yaralı olarak kurtuldu. 

Edinilen bilgiye göre Boğaz Köprüsü Kadıköy istikameti Otasan yol ayrımında saat 23.00 sıralarında meydana gelen kaza şöyle gelişti; 27 KY 011 plakalı kamyon, girmesi gereken sapağı kaçırdığı için sağ şeritten geri geri gitmeye başladı. Bu sırada Seydi Aydoğmuş' un kullandığı kamyonu son anda fark eden 34 THV 06 ve 34 TG 986 plakalı iki araç birbirine girdi. Aynı istikametten 34 UL 7497 plakalı aracı ile gelmekte olan Kadir Özyalçın da olayı fark edemeyerek, önce kamyona ardından da bariyerlere çarptı. 

Kazada Özyalçın'ın aracının içinde bulunan ünlü heykeltıraş Tankut Öktem, çarpmanın etkisi ile olay yerinde hayatını kaybederken, eşi Semra Öktem ve kızları Pınar Doğan ise olay yerine gelen ambulans ile Haydarpaşa Numune Hastanesi Acil Servisi' ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan Semra Öktem' in durumunun ciddi olduğu, Pınar Doğan'ın ise iyi olduğu öğrenildi. Ön tedavileri yapılan yaralılar daha sonra Kozyatağı Özel Acıbadem Hastanesi'ne sevk edilerek, burada tedavi altına alındı. 

Eski asistanı Kadir Özyalçın'ın kullandığı araç içinde hayatını kaybeden Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi ve devlet sanatçısı Prof. Dr. Tankut Öktem'in cesedi, Haydarpaşa Numune Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza sonrasında araçlarında maddi hasar meydana gelen diğer sürücüler ise kamyonun yolu şaşırdığı için durduğu ve sinyalinin yanmaması nedeniyle kazanın meydana geldiğini iddia etti. 

Edinilen bilgiye göre Prof. Dr. Tankut Öktem' in, müdürlüğünü kızının yaptığı Nişantaşı'nda bulunan İstanbul Moda Akademisi'nin açılışından sonra Suadiye'de bulunan evlerine dönmek için yola çıktığı öğrenildi. Uzun yıllarını heykeltıraşlığa adayan Öktem'in çok sayıda eseri bulunduğu bulunuyordu. Öktem, zafer ve Mehmetçik tasvirlerinin yer aldığı heykellerinin haricinde Bodrum'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden ünlü şarkıcı Barış Akarsu'nun da heykelini yapmıştı. Öktem'in son isteği ise Isparta'da düşen AtlasJet uçağında hayatını kaybedenlerin anısına, uçağın düştüğü Türbetepe'ye yerleştirilecek bir heykel tasarlamaktı. Öktem, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, kendisi gibi bir kazada hayatını kaybedenlerin anısına yapmayı planladığı eser için masraflar haricinde hiçbir maddi karşılık beklemediğini belirtmiş ve "Ben olsam o tepeye çok uzaklardan görülebilecek şekilde bir uçak kanadı diker, ucuna ışık koyar, üzerine de kazada hayatını kaybeden insanlarımızın yüzlerini resmederim. 

Anıtın üzerine ayrıca kazayı unutturmayacak bir de yazı yazardım. Işık, anıt mezarın hem geceleri çok uzaklardan, hem de o bölgeden geçen uçaklar tarafından görülmesini sağlar. böylece pilotlar da anıtı görünce hem meslektaşlarını anar hem de bir daha oradan geçmemeyi akıl ederler. İnsanların seyredebileceği mesafeye yapacağım, kazada ölen insanların güzelliğini ve masumiyetini işleyeceğim. Resimlerle de o insanların unutulmamasını sağlarım" şeklinde konuşmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 09:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?