4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Trafik kazası: 1 ölü

Arıza yaparak yol ortasında kalan çöp kamyonuna çarpan otomobil sürücüsü hayatını kaybetti. Kamyonun altına giren otomobilde sıkışan ceset, itfaiyenin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu çıkartılabildi. 

Edinilen bilgilere göre olay saat 01.30 sıralarında TEM Otoyolu, Edirne istikameti İSTOÇ mevkiinde meydana geldi. Davut Sarıhan'ın yönetimindeki, 34 J 5283 plakalı Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne ait çöp kamyonu, iddiaya göre çöp boşaltmak için giderken İSTOÇ mevkiinde orta şeritte arıza yaptı. Çöp kamyonunu orta şeritte bırakan sürücü Sarıhan, herhangi bir uyarı işareti koymadan yolun kenarına geçti. Bu sırada Edirne istikametine seyreden 34 RJK 43 plakalı otomobilin sürücüsü Nebi Tüzüner (47), kamyonu farkedemeyerek arkadan çaptı. 

Çarpmanın şiddetiyle otomobil kamyonun altına girerken Tüzüner, olay yerinde hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri, hurdaya dönen ve kamyonun altına giren otomobilde bulunan Tüzüner'in cesedini yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucunda çıkarabildi. Görgü tanıkları, arızalanan çöp kamyonunun yaklaşık 1 saat boyunca TEM otoyolunda orta şeritte beklediğini ve kazaya sebebiyet verdiğini ileri sürdü. Bu arada kamyon sürücüsünün herhangi bir uyarı işareti koymamasına tepki gösterildi. 

Kaza yapan otomobilin limit ibresinin 130 kilometreyi göstermesi ve yolda fren izinin bulunmaması dikkat çekerken, Tüzüner'den geriye otomobilinde bulunan "Harry Potter ve Ölüm Yadigarları" isimli kitap kaldı. Tüzüner'in cesedi ambulansla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kamyon sürücüsü Davut Sarıhan ise gözaltına alınarak, polis merkezine götürüldü. 

Öte yandan olay yerinde toplanan meraklı vatandaşlar, itfaiyenin kurtarma çalışmalarını adeta maç izler gibi seyretti. Bazı vatandaşlar, çalışmaları daha iyi seyredebilmek için itfaiye aracının üzerine tırmandı. Bazı vatandaşlar ise cep telefonlarıyla görüntü çekti. Gençlerden birisi, kendisinin de hızlı araba kullanmayı sevdiğini ve ibret olması için cep telefonuyla görüntü aldığını söyledi. Meraklı genç, görüntüyü arkadaşlarına da seyrettireceğini ve onları da hız yapmamaları için uyaracağını dile getirdi.
 
Kaza nedeniyle trafik akışı tek şeritten kontrollü olarak verildi. Araçların olay yerinden kaldırılmasının ardından yol tekrar trafiğe açıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 11:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?