4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Trafik kazası: 2 yaralı

Kağıthane'de sola dönüş yapmak isteyen oksijen tüpü yüklü kamyonetle, hatalı sollama yapan minibüsün çarpışması sonucu iki kişi yaralandı. Sıkıştığı yerde çığlık atan bayanı arkadaşı sakinleştirmeye çalışırken, yaralı bayan itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırdı. 

Edinilen bilgiye göre, saat 08.00 sıralarında Kağıthane Cendere yolu Kemerburgaz istikametinde meydana gelen kazada oksijen tüpü yüklü 34VVS 12 plakalı kamyonetiyle seyir halinde olan Enver Değer, sola dönüş yapmak istedi. Bu sırada 34 BB 6551 plakalı minibüsüyle aynı yönde giden Özkan Korkmaz, önündeki sola dönüş yapmak üzere olan oksijen tüpü yüklü kamyoneti sollamaya çalıştı. Ancak direksiyon hakimiyetini kaybeden minibüs sürücüsü Korkmaz, kamyonete çarptı. 

Çarpmanın etkisiyle minibüs ve kamyonet bir süre sürüklendikten sonra kamyonet yan yattı. Büyük çapta hasar oluşan minibüste bulunan Sevil Çolak araç içinde sıkışırken, sürücü Özkan Korkmaz ise, hafif şekilde yaralandı. Kazanın ardından olay yerine polis ve itfaiye ekipleri geldi. Kısa süre olay yerine gelen itfaiye ekipleri aracın ön koltuğunda oturan Çolak'ı sıkıştığı yerden çıkarmak için çalışmalarına başladı. Bacakları sıkışan Çolak acı içinde bağırırken, Korkmaz arkadaşını sakinleştirmeye çalıştı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışmaların ardından Korkmaz, sıkıştığı yerden kurtarıldı. Korkmaz ve Çolak olay yerine gelen ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle trafikte yoğunluk yaşandı. Kamyonetin sürücüsü Enver Değer, "Ben tam sola dönerken, minibüs sürücüsü beni sollamak istedi galiba. Ardından bana çarparak kamyoneti sürükledi ve devirdi" dedi.
 
Muhammed Mert ise "Başka bir araçla Korkmaz'ın arkasından gelirken, kamyonet sürücüsü aniden sola döndü. Minibüs duramadı. Arkadan kamyonete çarptı. Minibüs biraz sürüklendikten sonra arkadaşlarımız araç içinde sıkıştı. Kurtardık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 11:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?