30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Trafik kazası bu kez hayat kurtardı

Kendi durağından yolcu aldığını iddia ettiği taksi sürücüsünü önce otomobiliyle, sonra da elinde bıçakla cadde ortasında kovalayan ticari taksi sürücüsü, bir otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Kovalanan taksici ise meydana gelen kaza sebebiyle bıçaklanmaktan ve belki de ölümden son anda kurtuldu.

Olay, Zincirlikuyu Büyükdere caddesi üzerinde meydana geldi. 34 TCV 85 plakalı ticari taksi sürücüsü Erkan Çakır, kendisine ait duraktan müşteri aldığını iddia ettiği 34 THA 01 plakalı ticari taksi sürücüsü Vahap Aras'ı durdurmak istedi. Aras'ın durmaması üzerine ticari taksisiyle Aras'ı kovalamaya başlayan Çakır, bir süre sonra aracın direksiyonunu kovaladığı sürücünün otomobilinin önüne kırdı. Otomobilinin torpido gözünden aldığı bıçakla araçtan inen Çakır, daha sonra Aras'ın üzerine yürümeye başladı.

Bıçağı fark eden Aras ise otomobilinden inerek cadde üzerinde kaçmaya başladı. Kovalamaca bir süre devam ettikten sonra Çakır, elindeki bıçağı yakalamak üzere olduğu Aras'a doğru savurmak istedi. Tam bu esnada cadde üzerinde direksiyon hakimiyetini kaybeden Kenan Sönmez idaresindeki 34 VM 7526 plakalı otomobil, Çakır'a arkadan çarptı. Çakır kendisine çarpan otomobilin etkisiyle asfalta düşerek yaralandı.

Aras, kendisini kovalayan Çakır'ın bıçak darbelerinden, meydana gelen kaza ile son anda kurtulurken, diğer ticari taksi sürücüsü uzun süre olay yerinde yardım bekledi. Polisin de intikal ettiği olayın ardından, bazı vatandaşlar ambulansın bir türlü gelmeyişine tepki gösterdi. Yaralı sürücü Erkan Çakır daha sonra olay yerine sevk edilen ambulansla Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. Çakır, kendisini görüntülemek isteyen gazetecilere "Eşim hamile, çekmeyin beni" diyerek tepki gösterdi.

Diğer sürücü Vahap Aras ise "Yolcu alma kavgasında bana saldırdı. Saldırınca ben de kaçmaya başladım. Allah'tan ona araba çarptı yoksa şimdi ben hayatımı kaybetmiş olacaktım" diye konuştu.

Karıştığı kazayla birlikte Aras'ın hayatını kurtaran Kenan Sönmez, "Elinde kocaman bıçakla kovalıyordu. Ben son anda fark ettim ve direksiyon hakimiyetini kaybederek çarptım" dedi.
Olayın ardından Aras ile Sönmez, ifadelerinin alınması için polis merkezine götürüldü.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 11:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?