3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Trafik sorununa 1 günde 4 bin mesaj

İstanbul'un trafik sorununa ilişkin çözüm önerisinde bulunmak isteyenler, valilik, belediye ve emniyetin internet sitelerine 4 binin üzerinde mesaj gönderdi.

İstanbul'un trafik sorununun çözümü ile ilgili görüş ve önerilerde bulunmak isteyen üniversiteler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, basın yayın organları ile konuya ilgi duyan vatandaşların, bu görüş ve önerilerini 12-15 Aralık 2006 tarihleri arasında valiliğin “www.istanbul.gov.tr”, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın “www.ibb.gov.tr” ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünün “www.iem.gov.tr” adresli internet sitelerine elektronik posta yoluyla gönderebileceklerinin açıklanmasının ardından bu sitelere çok sayıda mesaj yollandı.

İstanbul Valiliğinin internet sitesinde yer alan formda, kimlik bilgilerinin yanı sıra yaş grubu, kurum, meslek, e-posta adresi, telefon numarası, adres ve 4 bin yazım karakterini geçmeyecek şekilde yazılacak öneri bölümü yer alıyor. Buraya, saat 15.00'e kadar 1462 çözüm önerisinde bulunuldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün internet sitesindeki formda ise ad-soyad, e-mail adresi, başlık ve 500 yazım karakterini geçmeyecek sekilde mesaj bölümü yer alıyor. Emniyet sitesinde yer alan öneri sayısı ise bir günde 2 bin 212'ye ulaştı. Sitede bugün, bu mesajların açılımları ise yer almadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde ise çözüm önerileri için “ulasimacozum@ibb.gov.tr” adresi veriliyor. Belediye yetkilileri, bu adrese bir günlük süre içinde 714 elektronik posta gönderildiğini ifade ettiler. Yetkililer, gelen çözüm önerileri arasında raylı sistemin genişletilmesi, tek-çift plaka uygulamasına geçilmesi, 15 yaşın üzerindeki araçların trafikten men edilmesinin de yer aldığını kaydettiler.

Çoğu kişinin kendi yaşadığı bölgedeki trafik sorununa ilişkin görüşlerini dile getirdiğini ifade eden yetkililer, bir vatandaşın ise köprü geçiş ücretlerinin artırılmasını istediğini, “normal araçlar için 25 YTL, cipler için 50 YTL olsun” şeklinde görüşünü dile getirdiğini kaydettiler.

Bakanlar Kurulu kararıyla İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun başkanlığında, İstanbul'un trafik sorununu çözmeye yönelik 8 Aralık 2006 tarihinde yapılan Ulaşım Zirvesi'nde alınan karar uyarınca, İstanbul'un ulaşım sorunları ile ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar ve sorunun çözümüne yönelik önerileri içeren raporları değerlendirmek amacıyla bir alt komisyon oluşturulmuştu.

Komisyon çalışmalarında değerlendirilmek üzere İstanbul'un trafik sorununun çözümü ile ilgili görüş ve önerilerde bulunmak isteyen üniversiteler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, basın yayın organları ile konuya ilgi duyan vatandaşların, bu görüş ve önerilerini 12-15 Aralık 2006 tarihleri arasında valiliğin “www.istanbul.gov.tr”, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ”www.ibb.gov.tr” ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün “www.iem.gov.tr” adresindeki internet sitelerine elektronik posta yoluyla gönderebilecekleri vurgulanmıştı.
A.A
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 16:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?