2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Trafikte"Asfalt Kovboyları"nın at yarışı

İstanbul'da biri çocuk iki kişi şehir trafiğine aldırış etmeden ana cadde ve sokaklar üzerinde dört nala at koşturdu. Asfalt yolda trafiğe aldırış etmeden ilerleyen "Asfalt kovboyları" çevrede bulunan vatandaşları ve sürücüleri hayrete düşürdü.
 
Benzerine az rastlanır traji komik olay, Beşiktaş ile Sarıyer arasındaki sahil yolunda hemen hemen her gün rastlamak mümkün. İki kafadarın otoyol üzerinde at koşturması görenleri hayrete düşürürken, bu kişilerin trafik kurallarına uymaları da renkli görüntülere sahne oldu. Akıcı trafikte otomobillerin arasında ilginç görüntüler eşliğinde atlarıyla yollarına devam eden B.Ö. ile (12) dayısı Mehmet K. (30), trafiği engellemediklerini dile getirerek, uzun süredir otoyol üzerinde at yarışı yaptıklarını söyledi.Yarış esnasında trafik kurallarına da uydukları dikkat çeken jokeylerin, kırmızı ışıkta durdukları gözlendi.
 
Atlarına "Şahin" ve "Yıldız" kendilerine ise 'Asfalt Kovboyları' ismini veren iki kafadarı trafikte gören sürücüler hayrete düştü. Haftada 3 kez at yarışı yaptıklarını belirten asfalt kovboylarından B.Ö., "Bebekliğimden beri ata biniyorum. Trafiğe zarar vermiyoruz. Kenarlardan gidiyoruz. Ben ata binmeyi çok seviyorum" dedi.
 
Yeğenini ata binmeye alıştıran Mehmet K. ise, "Bizim yarışımız vatandaşların çok ilgisini çekiyor. Ata binmek zevkimiz. Şahin isimli atım çok meşhur. Hürrem Sultan isimli dizinin yanı sıra bir çok dizide figüran olarak görev aldı. Vatandaşlar bizi böyle görünce çok şaşırıyor" diye konuştu.
 
Dayı ve yeğenin Beşiktaş'ta başlayan at yarışının, Sarıyer Çayırbaşı'nda sona erdiği gözlendi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 11:09:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?