30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Trafikte IMF çilesi başlıyor

IMF-Dünya Bankası toplantılarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan İstanbul'da trafik çilesi şimdiden başladı. 6-7 Ekim'deki toplantılar için Harbiye çevresindeki birçok sokak ve cadde trafiğe kapatıldı.

HARBİYE Kongre Vadisi içinde yer alan İstanbul Kongre Merkezi’nde 6-7 Ekim’de yapılacak Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası toplantıları öncesi yoğun güvenlik önlemleri alınmaya başlandı. Altı gün sonra başlayacak ve 186 Ülkeden 20 bin üst düzey ismin katılacağı toplantı öncesi kongrenin yapılacağı Harbiye ve çevresindeki caddeler adeta polis ablukasına alındı. Bariyerlerle kapatılan Harbiye ve çevresi görevli polisler kontrol altına alındı.

Akreditasyonu olmayanların alınmadığı kongre merkezine giden Küçükçiftlik Caddesi ve Taşkışla Caddesi araç ve yaya geçişlerine kapatıldı. Kaldırımları bariyerlerle kapatılan ancak şuan yaya geçişine açık olan Cumhuriyet Caddesi üzerine araçlarını park eden sürüler ise polisler tarafından uyarıldı. Önlemler çerçevesinde trafik vakfına ait çekiciler ve çevik kuvvet polisleri panzerler eşliğinde belirlenen noktalarda nöbet tutmaya başladı.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2009 Çarşamba 18:34:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?