2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Trafikteki çile ikiye katlandı

Her gün ortalama 640 aracın trafiğe katıldığı, uzun süre devam eden kavşak, yol ve metro yapımı çalışmaları nedeniyle adeta şantiyeye dönüşen İstanbul'da trafik çilesi, Papa 16'ncı Benedickt'in ziyareti öncesi bazı yolların kapatılmasıyla ikiye katlandı.

Papa'nın bugün İstanbul'a yapacağı ziyaret öncesi, bazı yollar dün gece trafiğe kapatıldı. Aylardır yoğun trafik nedeniyle isyan eden İstanbullular, Papa'nın gelişi nedeniyle alınan önlemler ve kapatılan yollar nedeniyle saatlerce yollarda kaldı.

Vatikan Temsilciliği'nin bulunduğu Harbiye Ölçek Sokak ve Cumhuriyet Caddesi trafiğe tamamen kapatıldı. Şişli Halaskargazi Caddesi'nin bir kısmı, Taksim'e çıkan bazı yolların da araç girişine kapatıldı ve polis bariyerleri konuldu.

SÜRÜCÜLER PROTESTO ETTİ

Toplu taşıma araçlarını kullanan bir çok kişi, araçlardan inerek, yürümeyi tercih etti. Yoğun trafik dolayısıyla zaman zaman gerginlikler yaşanırken, sürücüler yollarının kapatılmasını korna çalarak protesto etti.

Trafik yasağı ise, Papa'nın İstanbul'dan ayrılacağı 1 Aralık cuma gününe kadar devam edecek. cuma gününe kadar devam edecek.

Papa'nın ziyaret edeceği Fener Rum Patrikhanesi, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii, Holy Spirit Katedrali çevresinde de olağanüstü güvenlik önlemi alındı.

anka
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 11:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?