30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Tramvay durağı eylemi

Zeytinburnu- Kabataş arasında hizmet veren tramvayın Seyitnizam'daki durağının iptal edilmesine tepki gösteren mahalle sakinleri eylem yaptı. Zaman zaman tramvayın önünü kesen mahalle sakinlerini polis uzaklaştırdı.

Yaklaşık 100 kişilik grup Seyitnizam tramvay durağı önünde toplandı. Durağın iptal edilmesine tepki gösteren vatandaşlar, tramvay nedeniyle daha öncede otobüs durağının iptal edildiğini ve minibüslerin kaldırıldığını öne sürdü. Tramvayın kaldırılması nedeniyle ulaşımda zorluk yaşadıklarını anlatan vatandaşlar, zaman zaman tramvayın önünü kesmek istedi. Yoğun güvenlik önlemi alan polis, vatandaşlara uyarılarda bulunarak, raylardan uzak tutmaya çalıştı.

Seyitnizam Mahalle Muhtarı Ömer Algül, yaptığı açıklamada, "Mahallemizde bulunan tramvay durağının kaldırılmaması için yetkililere sesleniyoruz. Gerekli mercilere gittik, ancak yeterli olmadı. Tramvay durağının hemen yakınında bir ilköğretim okulu, lise, spor kompleksi, Sağlık Grup Başkanlığı ve bir sağlık ocağı bulunuyor. Seyitnizam durağı çok işlek bir duraktır. Bu mahalledeki insanları mağdur etmeye kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Mahalle sakinleri ise çocukların okula gitmek için her gün 500-600 metre yürümek zorunda kalacaklarını ifade ederek, "Bu durak kalktığı zaman çocuklarımızın güvenliği kimden sorulacak. Bu durak kaldırılırken bizlere hiç sorulmadı. Bizlere tadilat olduğu söyleniyor. Sağlık ocağına yaşlılar nasıl gelip, gidecek. En yakın durak 500 metre" şeklinde konuştular. Eylem olaysız şekilde son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 16:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?