3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

'Transferim nedeniyle tepki almadım'

Fenerbahçe'nin yeni transferi Emre Belözoğlu, Sarı-lacivertli ekibe transferi nedeniyle Galatasaray taraftarından tepki almadığını söyleyerek, "Galatasaray'dan ayrılıp futbol yaşantımı yurtdışında sürdürmeye başladıktan 8 yıl sonra İstanbul'da ve Fenerbahçe camiasında olmaktan mutluyum" dedi.


Samandıra Tesisleri'nde yapılan antrenman sonrası Sarı-lacivertli futbolcular Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin ve Gürhan Gürsoy, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Newcastle United'dan Fenerbahçe'ye transfer olan milli futbolcu Emre Belözoğlu, Galatasaray'dan ayrılıp futbol yaşantısını yurtdışında sürdürmeye başladıktan 8 yıl sonra İstanbul'da ailesinin yanında ve Fenerbahçe camiasında olduğu için mutlu olduğunu belirterek, "Mutlu günler yaşıyorum. Sakatlığım geçti. Çalışmalarımız da çok iyi gidiyor.


Çarşamba günü oynayacağımız MTK Budapeşte maçı için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" dedi.


Bir gazetecinin MTK Budapeşte ile deplasmanda oynanacak maça kadar hazır olup olmayacağı konusundaki soruya Emre Belözoğlu, "Deplasmandaki maça değil, Çarşamba günü oynayacağımız maç için bile kendimi hazır hissediyorum. Askerlik döneminde bile evci çıktığım günlerde kulübümüz bana bir kondüsyoner göndermişti. Çalışmalarımı orada da sürdürmeye gayret ettim. Herşeye rağmen Çarşamba günü oynanacak maçta bana görev verecek kişi hocamızdır. Eğer fırsat verirse çıkar oynarım. Bu tamamen hocamızın takdiridir"
diye konuştu.


Çok fazla konuşmayı sevmediğini, oyuncuların konuşmalarını sahada oynayarak göstermeleri gerektiğini de ifade eden Emre Belözoğlu, "Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz" dedi. Bir gazetecinin Fenerbahçe'ye transfer olduktan sonra Galatasaray taraftarlarından tepki görüp görmediğini sorması üzerine Emre Belözoğlu, "Hiç kimseden tepki almadım. Her gün aynı yaşam yerlerimde bulunuyorum. Ayrıca ben Fenerbahçe'ye, Newcastle United'dan geldim, Galatasaray'dan değil. Herkesin bu kararıma saygı göstermesini istiyorum. Türkiye artık bu konuları çoktan aştı. Hepimiz profesyonel oyuncularız ve bağlı bulunduğumuz takımlara hizmet etmek durumundayız" dedi.


Şampiyonlar Ligi, Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe'nin hedeflerinin her zaman yüksek olduğunun hatırlatılması üzerine tecrübeli futbolcu, "Her kulvarda başarı hedeflenmesi çok normal. Her takım bunun hedefliyor ancak onların değil bizim ne yapacağımız önemli bunu da sahada göstereceğiz" ifadelerini kullandı.


Sarı-lacivertli futbolcu Selçuk Şahin ise, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyleyerek, iki yıl sonra alışık olmadıkları bir tempoyla çalıştıklarını söyledi. Real Betis'e transfer olan Marco Aurelio'nun yerinin dolacağını ifade eden Selçuk Şahin, "Şu an takımda 25 tane birbirinden kaliteli oyuncu var. Marco iyi oyuncuydu, artık gitti ama yerini dolduracak mutlaka birileri olacaktır" dedi.


MTK Budapeşte maçından avantajlı bir skorla sahadan ayrılmak istediklerini söyleyen Selçuk Şahin, "İki sezondur alışık olmadığımız bir tempo ile yeni sezonda ve yeni hocayla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ve her heçen gün biraz daha hazır hale geliyoruz. Öncelikli hedefimiz MTK Budapeşte maçında avantajlı bir skorla sahadan ayrılmak, bunu yapacak gücümüzün olduğunu düşünüyorum" dedi.


Yeni sezon ve yeni teknik direktör Luis Aragones ile iyi bir dönem, yoğun çalışma temposu ile çalıştıklarını ifade eden genç futbolcu Gürhan Gürsoy ise, "Aragones ile kendimi biraz olsun gösterme fırsatı buldum" dedi. Geçen sezon oynamadığı için üzgün olmadığını, takımdaki diğer profesyonel oyunculardan çok şey öğrendiğini ifade eden Gürhan Gürsoy, "Roberto Carlos, geçen sezondan beri tüm genç oyuncularla yakından ilgileniyor. Bu sezon Emre, Güiza gibi oyuncuların Fenerbahçe'de olması da benim için büyük bir şans. Hocam da zaman zaman fırsat veriyor. Bunları değerlendirdiğim müddetçe daha iyi olacağıma inanıyorum" dedi.
Brezilyalı teknik direktör Zico'nun kendisine şans vermediğinin hatırlatılması üzerine Gürhan Gürsoy, "Bundan sonra önemli olan Fenerbahçe'nin tüm kupalara talip olmasıdır. Bu amaca hizmet edeceğim için mutluyum" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 17:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?