4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Travesti cinayetinin sırrı çözüldü!

Tuzla'da yol kenarında ölü olarak bulunan travestiyle ilgili çalışma başlatan jandarma ekipleri, cinayeti 3 günde çözdü.

Cinayetin travestiler arasındaki anlaşmazlık sonucu meydana gelmiş olabileceğini belirleyen jandarma ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Yapılan incelemelerin ardından cinayetin başka bir travesti tarafından işlendiği belirlenirken, olayla ilgili 2 kişi tutuklandı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Tuzla'da Ankara- İstanbul Tem otoyolu üzerinde bulunan Opet Mehmetçik Vakfı Tesislerinin 1 kilometre ilerisinde Burcu kod adlı travesti Ercan Girgin'i silahla öldürülmüş halde yol kenarında buldu.

Cinayetle ilgili araştırma başlatan Jandarma ekipleri, olayın olduğu bölgede, Tem Otoyolu kenarında travestilerin zaman zaman görüldüğü bilgisi üzerine harekete geçti. Cinayetin travestiler arasındaki anlaşmazlık sonucu meydana gelmiş olacağı ihtimali değerlendiren jandarma ekipleri, bölgede son zamanlarda görülen travestileri tespit ederek ifadelerini aldı.

Alınan ifadeler neticesinde şüpheler Başak kod adlı travestinin üzerinde yoğunlaştı. İncelemelerini sürdüren jandarma ekipleri, cinayetin işlendiği gün bölgede Doğan marka şüpheli bir otomobilin dolaştığını tespit etti. Otomobil ile ilgili Tem Otoyolu Gebze gişelerindeki güvelik kamera kayıtlarını incelemeye alan jandarma ekipleri, cinayetin işlendiği gün otomobil içerisinde Başak kod travesti ve iki arkadaşının
olduğunu belirledi.

Bunun üzerine İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, bölgede bulunan güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu şüphelilerin cinayetin işlendiği gün Mehmetçik Opet Petrol İstasyonu marketinden alışveriş yaptıkları belirlendi. Çamlıca ve Fatih köprüleri gişelerinde bulunan güvenlik kameralar incelendiğinde ise şüpheli şahısların kullandığı otomobilin plakası tespit edildi. Aracın kime ait olduğunu belirlemek için araştırma yapan jandarma ekipleri, aracın Mustafa D.'ye ait olduğunu tespit etti.

Yapılan araştırmalar sonucu Mustafa D.'nin daha önceden "gasp", "adam öldürme ve cürümleri", ve 6136 sayılı kanuna muhalefet gibi suç kayıtlarının bulunduğu öğrenildi. Mustafa D.'nin evine yapılan baskında Başak kod adlı Sedat A., Mustafa D. ve Mustafa D. yakalandı. İfadelerinin alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Sedat A. ve Mustafa D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer şüpheli Mustafa D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 15:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?